Gezinnen

Tuin Velserpoort

Bij de Velserpoort, een opvang van HVO-Querido voor gezinnen en voor dakloze volwassenen in Haarlem, wordt in het kader van het project Huisje, Boompje, Beestje van Stichting Kinderpostzegels Nederland momenteel de laatste hand gelegd aan de aanleg van een nieuwe tuin.

Een artikel van persoonlijk begeleider Paul Voetelink – De verbouwing rond de Velserpoort in Haarlem stond in het teken van een aantal speerpunten. Sommige daarvan werden tijdens de verbouwing gerealiseerd, maar er blijf een doorn in het oog. Aan de kant van de gezinnen was een groot grasveld, gemakshalve de tuin genoemd. Maar een echte tuin, waar de kinderen kunnen spelen en waar de ouders gezellig kunnen zitten, was het eigenlijk niet. Een nieuwe, gebruiksvriendelijke tuin was daarom het idee.


Collega Hessel van de gezinsopvang probeert de nieuwe heggenschaar even uit.

Harde arbeid

Er wordt al een paar weken hard gewerkt door Hoek Hoveniers, naar een ontwerp van oor Bureau RIS (Ruimtelijke Inrichting Speelnatuur). Het is ook geen kleine klus, er zijn een graafmachine en een hijskraan ingezet. Alle arbeid werpt zijn vruchten af, langzaam maar zeker begint het ontwerp van de tuinarchitect vorm te krijgen. Het kippenhok met ren staat op zijn plek. De vormen van de konijnenheuvel zijn al goed zichtbaar. De bakken voor de moestuintjes zijn al gevuld met aarde. De realisatie van het laatste puntje op de wensenlijst komt steeds dichterbij.

 

 

 

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *