Nieuws

Transgender gedenkdag

Op 20 november, Trans Day of Remembrance, staan de nationale en internationale transgender gemeenschap en hun bondgenoten stil bij de honderden transgender personen die vanwege hun geaardheid om het leven zijn gebracht wereldwijd.

De herdenking in Amsterdam wordt met ondersteuning van de gemeente Amsterdam georganiseerd door Trans United Europe en Transgender Netwerk Nederland bij P&G292. P&G292, de letters P en G staan voor prostitutie en gezondheid, is de afdeling van HVO-Querido die informatie, advies en hulp biedt aan sekswerkers: vrouwen, mannen en transgenders.

Op zijn plaats

‘Normaal gesproken is het een hele happening met allerlei politici,’ aldus vertrouwensvrouw Heleen Driessen, ‘maar vanwege de omstandigheden vindt de herdenking dit jaar online plaats vanuit P&G292 en is vanaf 19:00 uur live te volgen op YouTube. De namen van alle slachtoffers van het afgelopen jaar zullen worden voorgelezen. Dat zijn ruim 350 mensen.
Bij P&G zetten we ons al jaren in voor de positieverbetering van trans sekswerkers, dus wat dat betreft is de herdenking bij ons helemaal op zijn plaats.’


 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *