Theo Warner, penningmeester CCR, overleden

Totaal onverwacht kregen wij gisteren het bericht dat Theo Warner ons plotseling is ontvallen. Zo ongeveer vanaf het eerste uur was Theo lid van de Centrale Cliëntenraad van HVO-Querido.

Theo bleef als vrijwilliger en penningmeester verbonden aan de Centrale Cliëntenraad nadat hij zijn volledige termijn als lid had uitgediend. Punctueel als hij was, was hij geknipt voor zijn functie. Hij werd ook wel gekscherend vergeleken met Dagobert Duck: de ‘rijkste cliënt’ van HVO-Querido, want hij zat immers op de centen van de Centrale Cliëntenraad.

Stille kracht

Betrouwbaar was hij ook en toegewijd aan de zaak. Als geen ander kende hij de regels van de cliëntmedezeggenschap en wees een ieder op zaken die niet klopten.
Hij trad niet graag op de voorgrond, maar hij was de stille kracht van de Centrale Cliëntenraad: altijd aanwezig, vaak vooral luisterend, maar áls hij dan iets zei, dan sneed het ook hout en was er geen speld tussen te krijgen.

Theo Warner bij Fort Penningsveer

In het harnas

Theo in de CCR met Hans van der Kolk

Met zijn 74 jaar fietste hij nog door de stad en genoot hij nog volop van zijn rol in de Centrale Cliëntenraad. Je zou kunnen zeggen dat hij in het harnas is gestorven.
Zo kort nog maar na het overlijden van onze oud-voorzitter Norbert, valt er opnieuw een groot gat in de raad. Theo was bovenal een fijn mens en zal diep worden gemist.

Afscheid

De crematie zal plaatsvinden op dinsdag 17 september. Vanaf 11:45 uur afscheid nemen, aansluitend vanaf 12:30 uur de crematie in crematorium Zaanstad aan de Wibautstraat 282 in Zaandam.