Nieuws

The Mystifiers are go!

Op 23 mei is de lancering van het muziekproject The Mystifiers. Twintig muzikanten van HVO-Querido hebben zich aangemeld voor deze nieuwe, swingende band. Het eerste optreden is een paar dagen later, op zaterdag 27 mei, in poppodium Volta aan de Houtmankade 336 in Amsterdam. Er zijn nog enkele kaartjes te krijgen… Be there!

Het doel van The Mystifiers is nieuwe muziek te creëren en creatieve ideeën te delen door amateurmusici met een dak- en thuisloze achtergrond. In samenwerking met de artistieke leiders Guy Wampa en Maaike van der Linde, professionele musici en studenten van het Conservatorium van Amsterdam, leren de deelnemers nieuwe artistieke en professionele vaardigheden.
De muzikanten werken een week lang door middel van workshops, repetities en jamsessies aan nieuwe muziek. Naast het optreden in Volta, voeren ze deze muziek ook uit op 19 juli in Paradiso.

Ontplooien

HVO-Querido steunt de lancering van dit project omdat het een bloeiende leeromgeving is voor kwetsbare (amateur)musici, zangers, componisten en producenten in een groepssetting: een band. The Mystifiers biedt deelnemers volop mogelijkheden om zich te ontwikkelen en ontplooien, zowel muzikaal als sociaal.

Internationaal netwerk

The Mystifiers gaat onderdeel uitmaken van een internationaal netwerk als Europese partner van het Britse ensemble The Messengers. Deze 25-koppige band is door Guy Wampa opgezet met muzikanten van de Britse dak- en thuislozenorganisatie St Mungo’s en studenten van Guildhall School of Music and Drama. De band werkt gemiddeld twee keer per jaar drie dagen lang intensief samen en heeft onder andere opgetreden in het  Barbican Centre in Londen.

Wordt vervolgd

The Mystifiers gaan na de lancering verder met het schrijven en uitvoeren van nieuwe muziek in samenwerking met HVO-Querido, de artistieke leiders en het Conservatorium van Amsterdam.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *