Terugblik StreetSmart benefietdiner 2017

We kijken terug op een wel zeer geslaagd benefietdiner voor StreetSmart! De avond begon goed met een heerlijk welkomstdrankje in de APT. Daarna gingen onze gasten in groepen naar boven, waar een heerlijk gedekt bedje klaarstond.

Zwarte ballonnen! Het waren de eyecatchers van de avond! Voor €50 per stuk werden ze losgelaten en zweefden ze naar het plafond. Hierdoor kan het Amsterdamse Stoelenproject nieuwe matrassen kopen voor hun dakloze gasten. Iedere opgelaten ballon bracht ons dichter bij het streven 50 matrassen te doneren.
Jasper Erkens, de Belgische singer-songwriter, vermaakte ons tussen de gangen door met zijn prachtige stem en gitaarspel. Noah, de chefkok, verzorgde samen met zijn brigade een verrassend viergangendiner.

StreetSmart benefietdiner in de Supperclub

Veiling

Jerry Winkler, ooit dakloos tot hij de zoon van een miljonair bleek, wist iedereen stil te krijgen met zijn aangrijpende verhaal.  Micky Hoogendijk presenteerde het geheel in stijl en met klasse. Het door haar gemaakte en geschonken werk “Death becomes her” leverde het hoogst geboden bedrag van de avond op.
Het gesigneerde Ajax-shirt van seizoen 2016-2017 bleek eveneens een zeer gewild object. Alle handen gingen omhoog toen het bieden op deze kavel van start ging. Paulina Cramer van veilinghuis Christie’s hanteerde de hamer met flair en dit zorgde voor leuke taferelen. Zo verkochten we van de JGB (Julius Bar en Grill) ineens maar liefst acht plaatsen in de wereldberoemde panoramatrein.
Steffen Morrison, genomineerd voor een Edison Jazz/World met Another Man, sloot de avond passend af met zijn heerlijke sound in een fantastische en gastvrije Supperclub.

De opbrengst

Een heerlijke avond dus. Maar de grote vraag is natuurlijk: wat levert zo’n mooi benefietdiner op? Doordat alle ondernemers, sponsoren en artiesten hun producten en diensten belangeloos hebben aangeboden kunnen we dit jaar op een prachtig bedrag van maar liefst: €44.600,- beschikbaar stellen voor al die Amsterdammers die een steuntje in de rug prima kunnen gebruiken.

Heel hartelijk dank aan alle mensen en organisaties die dit hebben mogelijk gemaakt!

Kijk op de Facebookpagina van StreetSmart voor foto’s.