Symposium: De kunst van het meedoen

De wereld van de kunst en de wereld van de zorg kunnen veel voor elkaar betekenen. Bij HVO-Querido, Stichting Ei-werk en lectoraat Community Care van de Hogeschool van Amsterdam zijn we daarvan – door recente eigen ervaring – overtuigd. Tot twee keer toe een uitverkocht huis in theater Bellevue voor het culturele project KWIK, Vrij over lijnen vormde het overtuigende bewijs, eerder deze zomer.
Het waren optredens die smaakten naar méér. Naar een nadere ontmoeting, naar een kritische beschouwing, naar een brede maar ook diepgaande discussie tussen mensen uit de brede werkvelden van zorg en cultuur.

Om die reden organiseren de HVO-Querido, Stichting Ei-werk en lectoraat Community Care van de Hogeschool van Amsterdam op dinsdag 17 november 2015 een uniek symposium: De kunst van het meedoen.

Het symposium is gericht op (aankomend) professionals die vanuit de overheid, het onderwijs, de zorg, de culturele sector of uit persoonlijke ervaring of interesse openstaan voor deze bijzondere ontmoeting.
Onder leiding van dagvoorzitter Gee de Wilde vindt een kritische gedachtewisseling plaats over de samenwerking tussen de wereld van de kunst – podiumkunst met name – en die van de zorg.

Symposium: De kunst van het meedoen
Kohnstammhuis, Wibautstraat 2-4 in Amsterdam
Dinsdag 17 november 2015,  13:00-17:00 uur

HVO-Querido, Stichting Ei-werk en de Hogeschool van Amsterdam nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn – en hieraan een actieve bijdrage te leveren.

U gaat allereerst in gesprek. Samen met circa 175 vertegenwoordigers uit beide werelden (cliënten, zorgprofessionals, management en bestuurders, theatermakers, docenten, studenten, financiers, vertegenwoordigers van gemeentes, zorgverzekeraars en subsidieverstrekkers) wisselt u van gedachten.
Maar er gebeurt meer. Er valt ook het nodige te beleven. Zo maakt u op actieve wijze kennis met het werk van theaterwerkplaats Kazou, beleeft u Carte Blanche, theater door mensen met een beperking, en treft u een boeiende impressie aan van Kunst in de Buurt. Kortom, wij kijken uit naar een zeer inspirerende ontmoeting!

Centraal staat de vraag hoe kunstbeoefening herstelbevorderend kan werken en participatie kan bevorderen. En natuurlijk de wijze waarop de kunstwereld groeit door de talenten van mensen met bijzondere levensverhalen. Talenten die misschien juist dankzij psychische kwetsbaarheid aan de oppervlakte komen….

Kosten

Dankzij een ondersteunend fonds hebben wij de deelnamekosten laag kunnen houden: € 50 voor professionals, € 10 voor cliënten en hun naasten en € 15 voor studenten.
Daarnaast is voor iedere aanwezige tijdens het symposium de DVD beschikbaar met daarop de documentaire KWIK: Vrij over lijnen. Een bewogen en bijzonder verslag van een al even bijzonder project over de kunst van het meedoen door cliënten van HVO-Querido.

Aanmelden

Er staat een bijzondere middag op het programma op 17 november. We hopen van harte dat u hierbij bent. U meldt zich aan door een email te sturen aan symposium@hvoquerido.nl.