Streetsmart

 

Streetsmart is een fondsenwervingsproject met internationaal bewezen succes voor het helpen van dak- en thuisloze gezinnen en het bieden van tijdelijke opvang voor gezinnen die net dakloos zijn geraakt.

Het zal je maar gebeuren. Jij en je gezin dreigen uit huis geplaatst te worden. De rekeningen stapelen zich op en je ziet geen uitweg meer. De hulp vanuit de overheid is verminderd door de bezuinigingen. En de vooruitzichten op economisch herstel zijn er nog niet. Het is een ramp voor de betrokkenen en hun kinderen en een grote kostenpost voor de maatschappij.

Streetsmart Amsterdam biedt de oplossing.

Een groot aantal Amsterdamse horeca-ondernemers slaat de handen ineen om gezinnen te helpen die uit huis geplaatst dreigen te worden.
In november en december vragen zij in hun restaurants gasten om 1 euro per rekening extra te betalen om dreigende dakloosheid te voorkomen. Verder zullen maandelijks activiteiten plaatsvinden om fondsen te werven en de dreigende dakloosheid van gezinnen onder de aandacht van het grote publiek te brengen.

Hoe werkt Streetsmart?

1  Eet in een restaurant dat deelneemt aan streetsmart
2  Een vrijwillige donatie van € 1 is aan je bon toegevoegd
3  Al het opgebrachte geld is voor deze gezinnen

Streetsmart Amsterdam kan zich beroepen op opgedane ervaring uit Londen. Daar is Streetsmart al sinds 1998 een succes. HVO-Querido heeft de start van het project in Nederland mogelijk gemaakt.
‘Natuurlijk is het belangrijk dat Amsterdammers voor elkaar zorgen,’ zegt bestuurder Clemens Blaas.’HVO-Querido zal zorgen dat de opbrengst van Streetsmart op de juiste plaats terechtkomt.’

Zie: http://www.streetsmart.nl en https://www.facebook.com/StreetsmartAmsterdam.