Nieuws

Socrates achter de PC

Sinds enkele weken is er op locatie Hof van Socrates een computercursus van start gegaan voor cliënten uit Nieuw-West die beschermd wonen bij HVO-Querido.
socrates-computercursusIn de hobbyruimte is het zes weken lang iedere woensdagmiddag van 13:30 tot 15:30 uur stil, want dan is de ruimte bezet door voorlopig drie deelnemers aan de cursus plus Thaby onze activiteitenbegeleidster, Jasmijn onze vrijwilligsters, Dick die de training geeft en Free die als bewoonster meeloopt, zodat ze ook les kan gaan geven in de toekomst.

Goed bevallen

Twee computers staan er standaard in de hobbyruimte en deze worden door een enkele bewoners gebruikt om te e-mailen en youtubefilmpjes te kijken. Toch zijn er veel bewoners zonder computer en computerervaring die dit eigenlijk wel graag zouden willen leren. Via Eigenwijks in Nieuw West is deze cursus opgezet en die bevalt zo goed dat er in september weer een volgende cursus start. Dan kunnen er weer vier à vijf 5 deelnemers meedoen.

Eigen tempo

Het goede van de cursus is volgens deelnemer Fokke dat ieder in zijn eigen tempo de cursus kan volgen. Er wordt gewerkt met een dvd en een koptelefoon om naar de instructies te kunnen luisteren. Als je al een beetje wegwijs bent, ga je makkelijk door de eerste zes lessen heen en kun je verder naar het boek met opdrachten die wat verder gaan dan de dvd. Je leert bijvoorbeeld internet gebruiken, e-mail versturen met bijlagen, Word en iets over Windows.
De deelnemers krijgen een diploma na afronding van de cursus en kunnen ook meedoen aan een vervolgcursus.

Zelf doen

Het is een leuk concept, omdat het door buurtbewoners wordt gegeven die zelf ook de cursus hebben gevolgd. Dit betekent dat onze bewoners ook zelf mee kunnen lopen en les kunnen gaan geven. Eigenwijks zit overal in de wijk in West. Mocht je op jouw locatie ook computerles willen organiseren voor bewoners, kijk dan op http://www.eigenwijks.nl onder Digiwijks bij cursussen.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *