Nieuws

Sex work is work

Vandaag, tijdens de internationale dag voor sekswerkers, liep een groep sekswerkers en sympathisanten door de binnenstad van Amsterdam om aandacht te vragen voor hun positie in de samenleving.

De directe aanleiding voor deze mars is het voornemen om het zogeheten pooierverbod opnieuw in te voeren. De tocht, een initiatief van belangenvereniging Proud, voerde van onze afdeling P&G292 aan de Nieuwezijds Voorburgwal via de Dam naar het beeld van Belle op het Oudekerksplein, het symbool van respect voor sekswerkers. Bij dit standbeeld hielden enkele woordvoerders van politieke partijen een korte toespraak.

My body? My business!

‘Seks work is work,’ scandeerden de deelnemers aan de tocht, afgewisseld met een vraag- en antwoordspel: ‘My body? My business!’ Er werden borden en spandoeken meegevoerd waarop demonstranten onder andere stelden ook belasting te betalen, feminist te zijn en de liefde te prefereren boven het maken van wetten.

Bij het standbeeld van Belle op het Oudekerksplein

Op de Dam trok de bonte stoet veel bekijks van toeristen en dagjesmensen, die de deelnemers aan de demonstratie fotografeerden en filmden als een van de vele attracties die Amsterdam heeft te bieden.

Kijk hier voor foto’s.

Zie ook de reportages van AT5 en RTL nieuws.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *