Nieuws

Samenwerking in Instroomhuis

HVO-Querido en het Leger des Heils hebben deze week de samenwerkingsovereenkomst betreffende het Instroomhuis ondertekend. Het Instroomhuis functioneert sinds eind 2008 als centraal stedelijk aanmeldpunt, de Centrale Toegang voor dak- en thuislozen en doet tevens dienst als kortdurende opvangplaats van Amsterdamse dak- en thuislozen.Het Instroomhuis gevestigd aan de Zeeburgerdijk 215 biedt tijdelijk onderdak aan 40 mensen voor maximaal 6 weken. De opvang in het Instroomhuis dient als opstap voor plaatsing in een vervolgvoorziening bij een van de opvanginstellingen in Amsterdam.

Het Instroomhuis is voor daklozen vanaf 23 jaar die in de afgelopen twee jaar in de regio Amsterdam hebben verbleven. Het is bedoeld voor daklozen die nog geen trajectplan hebben. Na screening door de DWI en de GGD krijgen dak- en thuislozen een intake in het Instroomhuis. Op basis daarvan stelt het Instroomhuis een trajectplan op en schakelt de benodigde hulpverlening in. Ook wordt het verloop van het traject gevolgd. De bedoeling is dat de cliënt uiteindelijk niet meer op straat hoeft te leven, dagbesteding en inkomen heeft en passende zorg krijgt.

HVO-Querido en het Leger des Heils zijn de hoofdaannemers van dit project. Andere partijen waarmee wordt samengewerkt zijn JellinekMentrum, DWI en de GGD.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *