Familie en naasten

Samen Sterk Wonen Oost: gemeenschappelijke ruimte mede dankzij Yske-Walther fonds

Het Yske-Walther fonds heeft laten weten weer €5.000 te schenken HVO-Querido. De donatie zal worden ingezet om een gemeenschappelijke ruimte te realiseren in het nieuwe project Samen Sterk Wonen in Oost. Het is buitengewoon plezierig te weten dat onze organisatie zich al meerdere jaren gesteund weet door dit fonds.

Samen Sterk Wonen in Oost

In november 2019 wordt in de Indische buurt, in Amsterdam Oost, een appartementencomplex opgeleverd door woningcorporatie De Alliantie. In dit complex krijgen 18 cliënten van HVO-Querido de kans om zelfstandig te wonen in community verband. Onze cliënten huren een zelfstandige woning, met eigen sanitair en keuken. Waar het nog aan ontbreekt is een gemeenschappelijk ruimte waar bewoners elkaar en begeleiders kunnen ontmoeten en samen activiteiten ontplooien. Deze ruimte zal in oktober 2019 mede door de donatie van Yske-Walther fonds gerealiseerd worden.

Gemeenschap

De focus in het wooncomplex ligt op talenten, eigen regie, het opbouwen van een (sociaal) netwerk en verbinding met de wijk. Bijzonder is dat de bewoners waar nodig actief gesteund worden door betrokken naasten. Wonen in deze community is iets waar alle bewoners bewust voor kiezen. Door de nabijheid van andere cliënten én reguliere huurders, de verbeterde woonomstandigheden en de ambulante begeleiding wordt op nieuwe manieren gewerkt aan het herstel.
Het woonproject in Oost is een zusje van het onlangs opgeleverde complex in Amsterdam-West, aan de Borgerstraat.

Over het Yske-Walther Fonds

Het doel van het Yske-Walther Fonds is financiële steun verlenen aan in Nederland gevestigde en werkzame instellingen, die het heil en nut van de gemeenschap beogen, zoals de uitoefening van weldadigheid, verpleging van zieken of gebrekkigen, bestrijding van ongeneeslijke ziekten, bescherming van natuurschoon in Nederland of bevordering van wetenschappelijke doeleinden.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *