Nieuws

Royal Greatfame

Royal Greatfame heet de modelijn die Roger Grootfaam heeft bedacht, ontworpen en die hij nu in de markt aan het zetten is. Grootfaam wordt ondersteund door begeleid zelfstandig wonen Fleerde van HVO-Querido.

Roger Grootfaam wordt in 1987 in Paramaribo geboren. Zijn moeder staat er alleen voor en gaat uit werken, zodat hij al vroeg voor zijn jongere broertje Diego moet zorgen. Nadat hij heel even bij zijn oma heeft gewoond, reist hij als vierjarige zijn moeder achterna en verhuist van Suriname naar Nederland. Het gezin komt in Amsterdam Zuidoost terecht. Nederland vind hij aanvankelijk vooral heel koud. Een ander verschil is dat je in Suriname overal langs de weg zoete vruchten van de bomen kunt plukken.
Na de lagere school bezoekt hij de Scholengemeenschap Reigersbos en haalt in 2004 zijn diploma handel & administratie. ‘Verdere scholing kwam er niet van, omdat ik heel jong vader ben geworden,’ vertelt Roger, ‘ik heb vier zoontjes bij drie vrouwen.’
Roger is inmiddels vier keer terug geweest naar Suriname voor vakanties en het bezoeken van zijn familie, zoals zijn broers en zijn oma.

Ajax

Roger Grootfaam aan de bal voor Fleerde

Roger Grootfaam aan de bal voor Fleerde

Zoals veel jongens wilde Roger als kind profvoetballer en bij het verwezenlijken van die droom is hij een heel eind gekomen. ‘Ik was al heel vroeg met de bal bezig. Als jongen van twaalf ben ik bij de jeugdopleiding van Ajax gekomen en daar ben ik tot mijn zeventiende gebleven. Ik had best wel talent, maar ik moest stoppen.
Ik ben opgegroeid in Hoptille, toen een buurt met best wel veel criminaliteit, waar veel jongens weinig kansen hebben om goede keuzes te kunnen maken en dus in de problemen komen. Ik had toen een echte afbijtmentaliteit. Wat nou?! Wat moet je! Ik pikte dingen al snel niet, zat er meteen bovenop. Dan kom je in situaties terecht.
Nu ben ik al zeker vijf jaar niet met politie of justitie in aanraking geweest.
Voetballen doe ik nog steeds, op zaterdag, bij FC Aalsmeer, een hardwerkende ploeg in de eerste klasse. We zijn vorig seizoen kampioen geworden. Ik heb heel veel plezier in het spelletje en het is goed om zoiets te doen, goed voor je lijf ook. Beter dan rondhangen. Ik speel soms ook met het team van Fleerde, als er een toernooi is, halen ze mij erbij. Bijna dagelijks ben ik in de gym. Iedereen wil fit zijn toch? Mensen leven in de gym.

Roger Grootfaam

Roger Grootfaam

Ja/nee

Op een gegeven moment zat ik in een periode in mijn leven dat ik had besloten om tegen alles “ja” te zeggen waar ik normaal gesproken “nee” tegen zou zeggen. Alles proberen, alle kansen pakken en zien waar het schip strandt. Ik heb toen bijvoorbeeld  vrijwilligerswerk gedaan, jonge jongens getraind bij Ajax, gewoon voor mijn plezier. Dat spreekt mij wel aan, jonge jongens geven wat ze nog net niet hadden. Door mijn achtergrond ken ik hun mentaliteit een beetje en weet hoe je tegen ze praat of juist niet. Je kunt bepaalde types lezen en weet dus ook wanneer je streng moet zijn.

Het verschil maken

Ik ben bij toeval in de mode terechtgekomen. Ik ben altijd wel een jongen geweest die een beetje let op hoe hij eruit ziet. Toen werd ik gevraagd als model. Normaal gesproken never, maar nu dus wel, ik zou wel zien wel wat het oplevert. Je leert overal van. Een van de dingen die mij opvielen is dat in de modewereld hele kleine dingen het verschil maken. Als een BN’er jouw shirt draagt en er wordt een goeie foto van gepost, dan kan het in korte tijd hard gaan.
Daarom stuur ik jongens die ik van vroeger ken, jongens die het gemaakt hebben en goed verdienen, graag een shirt of een pet van Greatfame, zoals Jeremain Lens, Eljero Elia, Nordin Amrabat, Urby Emanuelson en Ryan Babel. Maar ook DJ’s en rappers dragen mijn shirts, zoals Johnny 500, Sepa en Cho. Het mag van mij ook meer mainstream, ik zou ook Ali B. of Lil’ Kleine best in een van mijn shirts willen zien.

Altijd in ontwikkeling

Hé Roger, laat even het logo zien!

Hé Roger, laat even het logo zien!

Ik promoot nu via Facebook en Instagram, we zijn hard bezig met een website met een winkel, zodat je via iDeal en PayPal dingen kunt kopen. Binnenkort kun je mijn kleding ook kopen bij D-men in Diemen, dat is een zaak van een vriend van mij.
Greatfame komt natuurlijk van Grootfaam, maar het draait niet om mij. Iedereen moet zich goed en royal voelen in mijn kleren. Tot nu toe heb ik alleen positieve reacties gekregen. Het is heel leuk om foto’s te zien van mensen die jouw kleren aanhebben, op laten we zeggen Ibiza of Aruba.
Mode staat nooit stil, je moet altijd doorgaan, altijd nieuwe dingen ontwikkelen. We zijn nu bezig met een sofshell jack, een jas voor de herfst en de lente die tegen regen kan. Ik wil niet alleen sport- en streetwear blijven maken, maar ook polo’s, zakelijke shirts en broeken. Voor kinderen ga ik ook dingen maken en niet alleen voor mijn zoontjes.
Ik ben er steeds mee bezig, ik krijg de hele tijd overal ideeën.

Zelf verantwoordelijk

Persoonlijk houd ik niet van te strakke broeken voor mannen. Je ziet wel eens mensen lopen en dan denk ik “gast, dat kan echt wel wat minder.” Maar ieder zijn ding, weet je, laat iedereen gewoon lekker dragen wat hij of zij wil.
Het gaat mij om kwaliteit, afwerking, pasvorm en een goeie tekst of quote, al dan niet in combinatie met een beeld. Mijn shirts zijn van 95% katoen en 5% elastan, zo blijven ze  mooi in vorm en kan iedereen zien dat je wat spiertjes hebt.
Het begint een beetje te draaien nu. Ik ben helemaal zelf verantwoordelijk. Dat is lekker, maar ook spannend.

Back-up

Bij Fleerde laten ze me ook heel veel zelf doen. Samen hebben we ervoor gezorgd dat er best veel tot stand is gekomen. Volgens mij ben ik wel zo’n beetje klaar met de begeleiding, maar het is ook wel weer een veilig idee, een soort back-up.
Ik wil het liefst een beetje in de rand om Amsterdam gaan wonen, zoals Zaandam,  Purmerend of Duivendrecht, dat is rustiger. In de Bijlmer is de verleiding groter, want in het is altijd druk, altijd feest. Daar heb ik nu geen tijd voor, ik wil Royal Greatfame naar buiten brengen, in positieve zin.’

Meer informatie

Kijk op Rogers Facebook, Instagram en  website voor meer informatie.

facebook-geel-34facebook.com/Royalgreatfame

instagram-geel-34instagram.com/wearegreatfame/

link-geel-34royalgreatfame.com/

 

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *