Nieuws

Robert Koch geopend

Op 15 mei 2014 is het pand van HVO-Querido aan het Robert Kochplantsoen in de Watergraafsmeer officieel geopend. In dit pand, een voormalige marechausseekazerne, bevinden zich drie verschillende voorzieningen: een woonvoorziening voor 38 bewoners (Robert Koch Wonen), een activiteitencentrum (DAC Robert Koch) en kantoorruimte voor woonbegeleiders (Ambulant team Oost/Zuidoost).

Namens de teammanagers van deze drie voorzieningen waren we van harte welkom in de prachtige tuin, die deze zonovergoten middag bijzonder goed tot zijn recht kwam. Niet alleen het frisse groen van de vol in het blad staande leilinden (die eerst op het Makassarplein stonden) straalde ons tegemoet, ook de prunussen en de vele andere weelderig groeiende struiken, planten, bloemen – en niet in de laatste plaats de kippen – droegen bij aan de ongedwongen en welhaast huiselijke sfeer.

10-1
Namens de bewoners sprak Robert van der Linden ons op typisch Amsterdamse wijze toe. Hij maakte kort en bondig duidelijk hoe hij de verhuizing van de Vechtstraat naar het Robert Kochplantsoen heeft ervaren: ‘Straetenburgh 1, Robert Koch 10.’
Namens HVO-Querido bedankte Paul Asberg iedereen die had bijgedragen aan de realisatie van de voorziening, zowel van binnen als buiten de organisatie, van wie velen uiteraard bij de opening aanwezig waren. Hij benadrukte niet alleen het aspect van kwaliteitsverbetering, maar ook het belang voor bewoners van normalisatie en integratie met de buurt.

Bewoner Robert Koch


 Namens de gemeente Amsterdam sprak programmamanager maatschappelijke opvang bij de dienst Wonen, Zorg en Samenleven Francien Anker ons toe, in plaats van de wethouder die was verhinderd vanwege collegeonderhandelingen. Zij feliciteerde HVO-Querido en de cliënten met deze stap voorwaarts en prees de goede onderlinge samenwerking. Daarnaast wees zij onder meer op de noodzaak van het onderhouden van goede relaties met alle partijen in de buurt en het grote belang dat ook de gemeente daar aan hecht.

Bij wijze van openingsceremonie lieten Francien Anker en Paul Asberg vervolgens gezamenlijk twee goudvissen uitzwemmen in de vijver van het Robert Koch.
Daarna konden belangstellenden een rondleiding door het gebouw volgen.


Reacties ( 1 )

  • René meyer says:

    Hallo beste mensen, ik sta op de wachtlijst om bij jullie te komen wonen en ben heel erg blij als het zover is,ik woon nu in de Bijlmer ook,een Hvo maar vind het niet leuk hier. Ik ben heel erg toe aan rust en lieve mensen om me heen,ik hoop dat ik dat bij jullie kan vinden,ik vind de ligging alvast heel aantrekkelijk,vlak bij is Johan cruyff opgegroeid, mijn idool dat voelt goed,nou ik hoop tot heel snel ,dag allemaal

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *