Rebuild your body, rebuild your life

‘Meedoen met Rebuild Your Body geeft me zelfvertrouwen en een positief gevoel,’ aldus Lotte, een van de deelnemers aan dit project. ‘Door de lage drempel durfde ik weer te gaan trainen. Nu heb ik elke week zin om naar de workouts te gaan. De mensen van de groep stimuleren elkaar, maar laten elkaar ook in hun waarde. Door mee te doen met Rebuild Your Body ben ik lichamelijk en geestelijk gegroeid.’

Vanaf het begin in augustus 2017 hebben al 115 unieke personen deelgenomen aan de trainingen van Rebuild Your Body. Gemiddeld doen er elke week zestig mensen mee aan de workouts die het team van Rebuild Your Body (Liane Mosselaar, Uira Bottema en Patrick Durrfeld) op maandag, woensdag en donderdag organiseert.
Het gaat hier niet alleen om cliënten van HVO-Querido, ook mensen van het Leger des Heils, de Volksbond, de Protestantse Diaconie, GGZ inGeest, We are Here en het Wereldhuis profiteren van dit aanbod. Kortom, iedereen die dat nodig heeft.

Resultaten

Er zijn alvast enkele praktische resultaten te boekstaven van Rebuild Your Body: er zijn onderlinge vriendschappen ontstaan tussen de deelnemers, veel deelnemers zijn fitter en slanker geworden, enkele deelnemers zijn lid geworden van een reguliere sportclub.
Na vijf keer te hebben deelgenomen aan een training krijgen mensen een eigen sportoutfit bestaande uit loopschoenen en een sportshirt.

Training Rebuild Your Body

Participatie deelnemers

De inbreng van deelnemers is heel belangrijk bij Rebuild Your Body. Niet alleen speelt de feedback van deelnemers een grote rol bij de ontwikkeling van de diverse workouts (zo is het programma op donderdag uitgebreid met boksen, yoga en bootcamp), deelnemers worden ook als vrijwilliger ingezet bij de organisatie van het project. Een van deze vrijwilligers maakt nu zelfs deel uit van het team.

Doel

Het doel van Rebuild Your Body is dat sport en een gezonde levensstijl integrale onderdelen worden in het leven van cliënten, dat ze trots zijn op hun lijf en op zichzelf, een positie zelfbeeld ontwikkelen en daarmee een hogere kwaliteit van leven ervaren.

Wat vinden deelnemers er zelf van?

Enkele deelnemers aan Rebuild Your Body verklaren kort wat de wekelijkse trainingen voor hen betekenen.

• Theo: ‘Ik doe nu ruim zes weken mee en ik voel me lichamelijk een stuk beter. Het is fijn om onder de mensen te zijn. De trainingen zijn leuk en het wordt heel duidelijk uitgelegd. Ik train ook elke week in de Gym, ik ben er superblij mee.’
  • Wout: ‘Rebuild Your Body betekent eigenlijk Rebuild Your Life.’
  • Danwill: ‘Hier kan ik eraan werken om kalm en rustig te blijven. Ik bouw kracht op en werk tegelijk aan mijn gezondheid. Bij Rebuild Your Body voel ik me veilig. Het is allemaal heel professioneel georganiseerd, daar heb ik echt iets aan.’
  • Behrad: ‘Sinds ik begon met Rebuild Your Body heb ik meer energie. Ik ben afgevallen, ik ben mobieler en actiever. Daardoor ben ik nu gelukkiger dan een half jaar geleden.’

Wanneer?

Maandag 19:00 uur / Functionele training
Woensdag 12:00 – 19:00 uur / Gym open – Vrije training
Donderdag 19:00 uur / Boksen/ Yoga / Bootcamp (wisselt per week)

Aanmelden

Stuur een mailtje naar rebuildyourbody@hvoquerido.nl met daarin de naam, telefoonnummer en sportieve doelstelling van je klant. Dan nemen wij binnen twee dagen contact met hen op.