Nieuws

Radio De Verbinding (64)

Joop Overgaauw (71) is geboren in een muzikaal nest. Zijn moeder was muzikaal begaafd en zijn broer was de bekende gitarist Wim Overgaauw. Op zevenjarige leeftijd drukte Wim een basgitaar in de handen van Joop, een nieuw talent was geboren. Toen, in de jaren 60, kwam rock and roll de Atlantische Oceaan overgewaaid en hielp de babyboomgeneratie zich los te weken van de oude verzuilde maatschappij.

Joop maakte al op vijftienjarige leeftijd rock ‘n roll met de band The Guardians, een band die ook in Duitsland bekendheid kreeg. Later speelde hij in andere bands zoals Oliver’s Sinn en Yaptah, hij kon er goed van leven. Joop vertelde daar al eens over (kijk hier voor dat artikel).
In onze uitzending van vandaag laat Joop zijn favoriete nummers horen uit die tijd. Wij praten met hem over zijn persoonlijke geschiedenis, die parallel loopt aan de maatschappelijke ontwikkeling van de flower powerperiode.

Luisteren

In Radio De Verbinding gaan Hishaam Eldewieh, Carlos Tilburg en Chandrika Hermsen, radiomakers en hulpverleners, met verschillende gasten op zoek naar de muzikale identiteit van de stad.
Radio de Verbinding hoor je elke vrijdag van 16:00 tot 17:00 uur op Stads FM in de ether op 106.8 FM en online via salto.nl/player-stadsfm.

Kijk hier om de afleveringen terug te luisteren.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *