Nieuws

Radio Bed Bad Brood

De komende acht weken een speciale serie bij Radio de Verbinding in samenwerking met de bed, bad, broodopvang Walborg van HVO-Querido. Een serie interviews met bewoners, vluchtelingen met ieder hun eigen geschiedenis, verhalen die aangrijpend zijn en die je raken.

Wie zijn de mensen die we op deze locaties opvangen? Waar komen ze vandaan en wat hebben ze meegemaakt? Waarom zitten ze in de opvang? Veelal zijn de cliënten ongedocumenteerde vluchtelingen, ze hebben geen paspoort en zijn vaak afgewezen in hun asielprocedure. Wanneer zij met nieuwe feiten komen, kunnen zij vaak nog eens procederen. Ook de Immigratie en Naturalisatiedienst blijft regelmatig lang door procederen. Daarom duurt het vaak zo lang en zitten de cliënten ook lang in onze opvang.

De mens achter de cliënt

We zijn benieuwd naar de mens achter de cliënt, zijn verhaal, zijn geschiedenis. Daarmee krijgen we een beeld van de huidige leefsituatie van ongedocumenteerden in Amsterdam. We interviewen hiervoor cliënten uit Oeganda, Georgië, Irak, Ivoorkust en Nigeria.
Vandaag een interview met Toplex Makanga, jaren geleden gevlucht uit Uganda. Hij was een activist die opkomt voor de gay community in zijn land en dit kwam hem duur te staan. Een schrijnend verhaal aangevuld met prachtige muziek.

Luisteren

In Radio De Verbinding gaan Hishaam Eldewieh, Carlos Tilburg en Chandrika Hermsen, radiomakers en hulpverleners, met verschillende gasten op zoek naar de muzikale identiteit van de stad.
Radio de Verbinding hoor je elke vrijdag van 16:00 tot 17:00 uur op Stads FM in de ether op 106.8 FM en online via www.salto.nl/player-stadsfm/.

Kijk hier om de afleveringen terug te luisteren.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *