Nieuws

Radio Bed Bad Brood (4)

Het is waarschijnlijk een van de moeilijkste beslissing in iemands leven, je geboortegrond achter je laten, op zoek naar een beter perspectief. Wereldwijd zijn meer dan 68 miljoen mensen op de vlucht, van hen hebben ruim 21 miljoen hun land verlaten.

Paul Isaac verliet eind jaren ‘80 Nigeria, hij deserteerde van de militaire academie om onder het strenge regime uit te komen. Hij vluchtte naar Europa, het beloofde continent. De geïdealiseerde verwachting werd niet bewaarheid. Paul kwam in Napels terecht, het Afrika van Europa, zoals hij het noemt. Het is overleven in de illegaliteit, maar Italië bood ruimte voor een bestaan in de schaduweconomie. Het lukte Paul aardig om zijn eigen boontjes te doppen. De liefde trok hem naar Nederland en de liefde houdt hem hier. Hij wil zijn achttienjarige dochter Destiny de komende jaren zijn wijsheid meegeven. Dat is wat hij hier nog wil, een goede vader zijn. Daarna terug naar Nigeria, wie weet.

Paul Isaac

Ongedocumenteerden

Radio Bed Bad Brood is een speciale serie van Radio de Verbinding in samenwerking met opvang Walborg van HVO-Querido. Een serie interviews met bewoners van deze opvanglocatie. Vluchtelingen met hun eigen geschiedenis, aangrijpende verhalen die je raken. Wie zijn de mensen die we opvangen? Waar komen ze vandaan en wat hebben ze meegemaakt? Waarom zitten ze in de opvang? Veelal zijn het ongedocumenteerde vluchtelingen. Ze hebben geen paspoort en zijn vaak afgewezen in hun asielprocedure. Wanneer zij met nieuwe feiten komen, kunnen ze het nog eens procederen. Ook de Immigratie en Naturalisatiedienst blijft regelmatig lang doorprocederen. Daarom duurt het vaak zo lang en zitten de cliënten ook lang in onze opvang.

Luisteren

In Radio De Verbinding gaan Hishaam Eldewieh, Carlos Tilburg en Chandrika Hermsen, radiomakers en hulpverleners, met verschillende gasten op zoek naar de muzikale identiteit van de stad.
Radio de Verbinding hoor je elke vrijdag van 16:00 tot 17:00 uur op Stads FM in de ether op 106.8 FM en online via www.salto.nl/player-stadsfm/.

Kijk hier om de afleveringen terug te luisteren.

 

Reacties ( 1 )

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *