Nieuws

Prettig wonen in de Velserpoort

Jan (82) en Addie (79) Schouten weten het zeker: de locatie Velserpoort van HVO-Querido is schitterend verbouwd. Ze krijgen tijdens de informele opening op 23 februari een rondleiding van Annouschka, een van de tijdelijke bewoners van de locatie, en van Joris de Heus, teammanager.

Mooie lichte ruimtes, modern sanitair, “en die slaapkamer is groter dan die van ons!” aldus het echtpaar dat even verderop in de Jan Luykenstraat woont. Ze hebben de verbouwing van een afstandje gevolgd en zijn nu blij dat het karwei erop zit. “Je wilt toch zelf ook graag prettig wonen? Nou, dat willen mensen als Annouschka natuurlijk ook.” Annouschka woont al enkele weken in de Velserpoort, na een periode in villa Zonneheuvel in Bennebroek, een locatie die nu wordt gesloten.

Ontmoeten

In het verleden hebben Jan en Addie zich ook actief ingezet voor Haarlemmers die in de knel geraakt waren. “‘Bekend maakt Bemind’ heette dat project, en zo is het nu ook.
We moeten elkaar ontmoeten, gewoon een praatje maken, elkaar leren kennen. Burendag, bij elkaar langsgaan, dat soort dingen.” Daar is Joyce Jacobsz, schaduwraadslid van de Haarlemse Aktiepartij het roerend mee eens. Ook zij is te gast en praat enthousiast over de verbouwing van de Velserpoort met drie leden van het Team Handhaving van de gemeente Haarlem. Ze laten zich uitgebreid bijpraten over het reilen en zeilen op deze locatie door Shaune Porter, vrijwilliger in Haarlem en lid van de Centrale Cliëntenraad van HVO-Querido.

Team Handhaving luistert naar Shaune Porter

Salade moét

“Wij gaan het hier doen! Zeven dagen in de week!” Aan zelfvertrouwen geen gebrek bij medewerkers dagbesteding Menno Soderhuizen en Mitchell Barron. “Koken! Cliënten gaan ermee aan de slag als vorm van dagbesteding. Ze gaan zelf naar Albert Heijn, halen de spullen en zorgen dat er een verantwoorde maaltijd op tafel staat. Wat ze gaan maken, dat kiezen ze zelf. Maar een salade of fruitsalade erbij, dat moét.”
De Velserpoort mag dan op vrijdag de 23e informeel geopend worden, Menno en collega’s staan nu nog in een brandschone, maar lege keukenruimte. “De keuken zelf wordt 5 maart geïnstalleerd. Even geduld nog dus, nog héél even van cateraar gebruik maken. Maar er komt meer bij kijken dan koken alleen hè? Wat denk je van de hygiëneregels? De schoonmaak? Afwassen, maar ook het tuinonderhoud? Er is genoeg te doen en wij gaan dat regelen!”

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *