Nieuws

Praktisch met hout

Wie een tuinbankje, een stoel of een tafel nodig heeft, is bij Centrum Robert Koch van HVO-Querido aan het goede adres. Het werkproject Diensten bij Wonen, dat is gevestigd in dit centrum, heeft zijn activiteiten namelijk uitgebreid en vervaardigd sinds enkele weken ook houten tuinmeubelen.

David schroeft

David schroeft

Werkbegeleider Johan Zwaan legt uit hoe dit zit. ‘Als Diensten bij Wonen zijn we eigenlijk altijd onder weg en hier of daar aan het verhuizen of klussen. Voor de variatie hadden we behoefte aan iets dat we juist hier in huis kunnen doen en zo is dit ontstaan. De jongens vinden het leuk, het is lekker praktisch en je hebt direct resultaat, namelijk een bank waar je op kunt zitten. Ons eerste exemplaar staat hier buiten in de rookruimte, die wordt volop gebruikt, daar hebben nu al een heleboel mensen plezier van gehad.
We gebruiken er eenvoudig steigerhout voor, ongebeitst komt dat op zo’n 150 euro.
Het lijkt  tot nu toe wel echt een activiteit voor mannen. Het is met grof hout, boren en zagen misschien ook wel een beetje voor rouwdouwers, maar vrouwen zijn uiteraard ook van harte welkom.’

Daryll schildert

Daryll schildert

Nuttig

David (1964) woont beschermd in de Indische buurt van HVO-Querido en komt sinds ongeveer een half jaar bij Centrum Robert Koch. ‘Het is hier heel leuk hoor, thuis verveel ik me maar. Het liefst doe ik nuttige dingen waar je wat aan hebt. Ik kan dit mensen die geen werk hebben aanraden. Als kleine jongen wilde ik graag politieagent worden, maar ik heb mijn school niet afgemaakt en het is er nooit van gekomen. Ik houd wel van knutselen, ik kan het nu een klein beetje.’
Johan Zwaan, ertussendoor: ‘Nee hoor, hij is echt heel handig.’

Blij dat het er is

Donovan schildert

Donovan schildert

Donovan (1983) gaat binnenkort beschermd wonen in de Indische buurt en komt al sinds de opening bij Centrum Robert Koch en daarvoor bij de voorloper aan de Linnaeushof. ‘Deze activiteit is er pas een paar weken, ik ben er gewoon toevallig ingerold en het bevalt me goed. Ik heb een hele andere achtergrond, ik heb namelijk een administratieve Mbo-opleiding gedaan. Als kind wilde ik graag oppasser worden in Artis. Dat is niet gebeurd, maar ik kom nog steeds graag in de dierentuin. Op karwei gaan met Diensten bij Wonen is afwisselend, maar soms wel zwaar. En als we woningen moeten leeghalen, is dat vaak echt niet fris hoor. Ik ben daarom blij dat dit werk er nu ook is.’

Bestellen

Wil je ook een bank of een ander tuinmeubel bestellen bij Centrum Robert Koch?
Neem dan contact op met Johan Zwaan via diensten.bij.wonen@hvoquerido.nl of (020) 665 43 21.

V.l.n.r. David, Daryll en Donovan op een bank van eigen makelij.

V.l.n.r. David, Daryll en Donovan op een bank van eigen makelij.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *