Nieuws

P&G opent lounge

Bij P&G292, ons Prostitutie & Gezondheidscentrum aan de Nieuwezijds Voorburgwal 292, is een ontmoetingsplaats gecreëerd die aantrekkelijk is voor alle (trans)sekswerkers.

De P&G Lounge is een plek waar sekswerkers elkaar ontmoeten, even een kop koffie drinken, bijpraten, relaxen en informatie uitwisselen. Sekswerkers kunnen hier ook themagroepen, workshops of filmavonden organiseren. De P&G Lounge is er namelijk voor en door sekswerkers.

Inloop

P&G292 heeft met de Lounge een toegankelijke inloopmogelijkheid gekregen. Je kunt er informatie krijgen over allerlei onderwerpen: seksualiteit, gezondheid, hulpverlening, transgenderzorg, diversiteit LHBTi, HIV, chemseks, sekswerk en nog veel meer.

Dinah de Riquet-Bons en Carlo van der Linden

Opening

De P&G Lounge is op 15 juni feestelijk geopend. Eerst werd er een indringende en persoonlijke film vertoond, gemaakt door een van de Zuid-Amerikaanse cliënten van P&G292. Vervolgens waren er korte woorden van Dinah de Riquet-Bons namens Proud People, het diversiteitsnetwerk van HVO-Querido. Dinah was heel blij met de P&G Lounge en de informele setting. Tijdens een recente studiereis naar Londen heeft zij ervaren dat een open en warme sfeer in een pand veel kan bijdragen aan de hulpverlening.
Tot slot sprak Carlo van der Linden, onder meer projectleider transgenders van de gemeente Amsterdam, enkele woorden. Ook hij was blij met deze ontwikkeling bij P&G292. Amsterdam vindt het immers belangrijk iedereen zichzelf kan zijn en dat alle mensen zich prettig, veilig en welkom voelen in de stad, inclusief transgenders en sekwerkers. De P&G Lounge draagt daar aan bij.

Roos Dors en Petra Bakker

Ontwikkeling

De opening van de P&G Lounge maakt deel uit van de doorontwikkeling van P&G 292 waarbij een beter bereik van transgender sekswerkers en de empowerment van deze doelgroep centraal staan. Elke derde donderdag van de maand is het daarom vanaf 18:00 uur Transnight voor alle transgender sekswerkers.

Welkom

Sekswerkers zijn van harte welkom in de P&G Lounge van maandag t/m donderdag van 13:00 uur tot 21:00 uur en vrijdag overdag.

P&G292 is een samenwerkingsverband van de GGD Amsterdam en HVO-Querido.
Kijk op www.pg292.nl voor meer informatie.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *