Nieuws

Passantenhotel in crisis

Zeg, is dat niet het Passantenhotel van HVO-Querido aan de Tweede Boerhaavestraat in Amsterdam Oost? Ja hoor, het is ons pand. We zien hier niet de hoofdingang aan de kant van het Oosterpark, maar de nooduitgang, aan de andere kant  van het gebouw in dezelfde straat.

Maar wat doen die mannen daar? En waarom hebben ze van die ouderwetse kleren aan? Het lijken wel de jaren dertig van de vorige eeuw. Wat is hier aan de hand?

Afgelopen zaterdag werden er televisieopnamen gemaakt voor een geschiedenisprogramma, waarin ter verlevendiging van het verhaal enkele sfeerscènes uit het verleden worden nagespeeld.
Het toeval wil dat de documentairemakers stuitten op een overbuurvrouw van het Passantenhotel, die haar huis heeft ingericht als een eerbetoon aan de vormgeving van 1930. Dat kwam uitstekend van pas in een film over de crisis van die tijd. Het gebouw van ons Passantenhotel moet in dit verhaal een kantoor voor Maatschappelijke Steun voorstellen, waar we alleen een aantal werkeloze burgers naar binnen zien gaan.
Helaas zullen slechts weinigen van ons het eindresultaat kunnen zien, het programma wordt namelijk uitgezonden door de lokale omroep van Utrecht.
Een troost voor 020-hooligans, het verhaal van de documentaire speelt zich af in Zeist.

Reacties ( 1 )

  • Tio says:

    Geeft een goed beeld weer van de crisisjaren in de jaren dertig. De tijd van Domela Nieuwenhuis die opkwam voor betere omstandigheden van mensen die zich onderdrukt voelden.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *