Nieuws

Oproep voor Medewerker 24-uursopvang (16 tot 36 uur per week)

HVO-Querido, De Regenboog Groep en het Leger des Heils zetten zich in om de doelgroep zonder vaste woon- of verblijfsplaats tijdens de coronacrisis te voorzien van noodopvang. Het gaat om opvang in sporthallen en hotels in groepen van 50 personen per opvanglocatie. Wij vragen medewerkers van organisaties uit de sociale basis en de zorg die nu niet in staat zijn om hun werk uit te voeren, zich beschikbaar te stellen als begeleider in deze voorzieningen. De verwachting is dat deze noodopvang tot 1 juni 2020 geboden zal worden. De organisatie en aansturing van een locatie wordt uitgevoerd door het Leger des Heils, HVO-Querido of De Regenboog Groep. Deze organisaties dragen zorg voor de basisbezetting. De doelgroep betreft mensen die dakloos zijn en daarnaast veelal een verslaving en/of psychiatrische problematiek hebben. HVO-Querido, Leger des Heils en De Regenboog Groep wil met steun van jullie deze kwetsbare groep een veilige plek bieden in deze crisisperiode. Wij hebben jullie hulp heel hard nodig!

Werktijden: maandag tot en met zondag tussen 8.30 en 23.00 uur en zo mogelijk nachtdiensten

 • Als medewerker 24-uursopvang ben je medeverantwoordelijk voor het creëren van een veilige omgeving in de voorziening. En geef je daar waar nodig praktische ondersteuning aan de mensen die in de voorziening worden opgevangen. Daarnaast draag je er zorg voor de maaltijdverstrekking, koffie, thee etc.
 • Daarnaast heb je een signalerende functie voor somatische problemen, volgens heldere protocollen en richtlijnen. Een medische achtergrond is hiervoor niet nodig.
 • Je legt contact met de doelgroep en geeft waar nodig informatie. Je fungeert daar waar nodig als aanspreekpunt voor buurtbewoners voor vragen en klachten over de voorziening.
 • Verricht hand- en spandiensten bij de bestrijding van overlast, verpaupering en de handhaving van een optimaal leefmilieu in de voorziening.
 • Zorgdragen voor een hygiënische omgeving en de daarbij behorende instructies geven aan de doelgroep die zijn vastgesteld om besmetting met corona virus te voorkomen.

Taken in het kort

1. Het (mede) bevorderen van de een goede en veilige sfeer in de opvangvoorziening
2. Signaleren en contacten leggen
3. Het geven van informatie aan cliënten en deelnemende relaties

Functievereisten

 • Klantgerichtheid en een dienstverlenende instelling zijn van belang bij het onderhouden van in- en
  externe contacten en het informeren van de doelgroep;
 • Beschikken over goede sociale vaardigheden voor het onderhouden van contacten met de doelgroep;
 • Minimaal MBO werk- en denkniveau;
 • Basiskennis van het aanbod van welzijnsinstellingen en andere relevante instanties;
 • Affiniteit met de doelgroep;
 • Een gastvrije, verbindende persoonlijkheid, snel schakelende “duizendpoot”;
 • Zelfstandig kunnen werken, maar ook in teamverband.

Plaats in de organisatie

Als medewerker 24-uursopvang word je tijdelijk onderdeel van een team van 7 tot 15 medewerkers. Je ontvangt leiding van de het locatiehoofd van HVO-Querido, Leger des Heils of De Regenboog Groep.

Arbeidsvoorwaarden blijven gelijk aan wat je nu hebt, je salaris zal ook gewoon betaald worden door de organisatie waar je nu in dienst bent.

Heb je interesse meld je dan aan na afstemming met je eigen werkgever op telefoonnummer 020- 5317600 of per mail via info@deregenboog.org.
De Regenboog coördineert de werving van medewerkers 24-uursvoorziening.

Reacties ( 3 )

 • Caroline Misseyer says:

  Heb m gisteren al doorgegeven aan HVO

 • Margareth says:

  Ik ben werkzaam bij een woningcorporatie in Amsterdam. Ik heb vanuit mijn functie (medewerker Zorg en Overlast) veel te maken met HVO en het Leger des Heils. Ik werk 32 uur per week, op vrijdag werk ik niet en in het weekend vanzelfsprekend ook niet. Ik zou in principe na werktijd (vanaf ca. 16 u, ik begin vroeg nu ik thuis werk) en op de vrijdag beschikbaar zijn (en in het weekend, als de opvang dan ook open is). Het staat dan volledig los van mijn werkgever en het zou vrijwillig kunnen, als daar behoefte aan is.

 • Pelle Wiggelendam says:

  Goedemiddag,

  ik zag dit bericht voorbij komen en vroeg mij af of jullie alleen op zoek zijn naar mensen mensen uit sociale basis en zorg of dat het ook mogelijk zou zijn voor mensen zonder deze achtergrond. Ik heb zelf een restaurant wat op dit moment natuurlijk gesloten is maar ben wel sociaal begaan met dak en thuislozen. Ik hoor graag van jullie!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *