Nieuws

Opleidingen voor persoonlijk begeleiders

HVO-Querido biedt medewerkers de mogelijkheid om diverse trainingen en opleidingen te volgen. Een hiervan is de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige.

In onderstaande video legt opleider Vera Mobach hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast vertellen enkele van onze persoonlijk begeleiders die deze opleiding volgen over hun ervaringen hiermee. Susy, een van hen, vindt het een toegevoegde waarde om naast de agogische ook een andere bril te kunnen opzetten en zo haar cliënten meer te kunnen bieden.


Wijs

Bestuursvoorzitter Clemens Blaas van HVO-Querido vertelt dat hij als veertienjarige besloot om verpleegkundige te worden, want dat waren wijze, kordate en praktische mensen met gezag in de wijk, die voor hem fungeerden als rolmodel.
Hij benadrukt dat HVO-Querido psychiatrisch verpleegkundigen met affiniteit met onze doelgroep hard nodig heeft. Juist die combinatie van vakmanschap en affiniteit maakt deze medewerkers voor onze cliënten tot de ideale professional.

Meer weten?

Voor meer informatie over de opleiding tot psychiatrisch verpleegkundige neem je contact op met Vera Mobach via  of (06) 22 42 99 05.

 

Reacties ( 1 )

 • Iman Haji says:

  Ik ben 1 van de 20 psychiatrische verpleegkundigen in opleiding. Ik hoop in september af te studeren. Ik doe deze opleiding omdat ik heel veel affiniteit heb met psychiatrische ziektebeelden. Mijn vader leed aan Schizofrenie en als kind snapte ik er geen snars van. Naarmate ik opgroeide zag ik dat medicatie een grote rol speelt op dat gebied..
  En opeens wist ik het; ik wil de zorg in om mensen zoals mijn vader te helpen want zij kunnen het niet helpen dat zij ziek worden. Mijn vader is inmiddels overleden dus hem kan ik niet meer helpen…

  Ik wil wel zoveel mogelijk anderen helpen met mijn vader in mijn gedachten!!!!
  Ik wil ook geholpen worden indien dit nodig zal zijn en maak me dan ook grote zorgen om de tekorten aan verplegend personeel. Heb je affiniteit en wil je mensen ondersteunen bij het dagelijkse leven?? Want wat voor jou en voor mij vanzelfsprekend is, is dat voor een ander niet….

  Een mens is GEEN ziekte… iemand lijdt aan een ziekte!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *