Op de Amsterdamse Participatiemarkt

Op 1 november is HVO-Querido uiteraard van de partij op de jaarlijkse Amsterdamse Participatiemarkt in De Hallen.

Van HVO-Querido zijn er twee kramen. Een kraam met onze activiteiten die vallen onder de noemer dagbesteding, zoals Centrum De Tour, werk- en recreatieproject de Magical Mystery Tour en Trajectbegeleiding.
De andere kraam wordt traditiegetrouw bemand door medewerkers en vrijwilligers van ons Herstelbureau. Volgens Karla Nijnens van het Herstelbureau bieden zij weliswaar geen directe dagactiviteiten, maar is het Herstelbureau voor veel mensen wel een opstap naar deelname aan dagbesteding of (vrijwilligers)werk.
Daarnaast treffen we op de markt vroegere organisatieonderdelen (Dini Glas, Scip), oud-collega’s (Renate Wieringa, Cordaan), medewerkers in een andere rol (Carla Schröder, Bloem) en klanten, heel veel klanten.

Staalkaart

De Participatiemarkt, die wordt georganiseerd door De Omslag, is bedoeld om klanten en verwijzers een staalkaart te tonen van activiteiten of projecten op het gebied van dagbesteding, scholing, re-integratie en werk. Een groot aantal instellingen presenteert hier hun diensten aan het publiek.

Stigma Tour

Stigma

Blikvanger bij de entree is een Amerikaanse schoolbus, bewust gemodelleerd naar One Flew Over the Cuckoo’s Nest, van Stigma Tour, waarin je op ludieke wijze kunt ervaren hoe het is om te worden geconfronteerd met vooroordelen, bijvoorbeeld omdat je kampt met psychische problemen, verslaving of dakloosheid.

Kijk hier voor foto’s.