De onvoorwaardelijke vriendschap van een hondje

‘Yvonne komt wekelijks bij de voedselbank,’ vertelt Susie Manshande, persoonlijk begeleider bij ons Ambulant team Wijkzorg, over haar cliënt.

‘Op een dag kwam er iemand langs die vroeg wie er een interview voor de krant wilde geven over hun leven. Niemand wilde, behalve Yvonne. Ze hebben haar op dat moment wat vragen gesteld en gevraagd wat haar zou kunnen helpen. Zij gaf aan dat ze graag weer een hondje zou willen. Haar eigen hond is al tijdje geleden overleden en die mist ze heel erg.

Blij

Zij vonden haar verhaal goed. Ze hebben een afspraak gemaakt om bij haar langs te komen voor het interview en een foto voor in de krant. Zo gezegd zo gedaan. Bleek het voor de rubriek Amsterdammer helpt Amsterdammer te zijn van Het Parool.
Een lezer vond het verhaal zo ontroerend, dat ze graag voor Yvonne een hondje wil kopen uit het asiel. Een dierenarts uit Zuidoost heeft toegezegd om eten en inentingen te geven aan het hondje. Yvonne kon haar oren niet geloven toen Het Parool haar belde en dit vertelde. Ze is ontzettend blij!’

Kijk hier om het verhaal van Yvonne te lezen in Het Parool.

Foto: Eva Plevier.