Nieuws

Onderzoek gebruik glucosemeters

Vorige week maakte de GGD bekend dat op de Geïntegreerde Voorziening Centrum bloedsuikerspiegels van cliënten mogelijk zijn gemeten met apparatuur die voor individueel gebruik bestemd is in plaats van gebruik door meerdere personen. Helaas blijkt dit ook op twee HVO-Querido locaties gebeurd te zijn: de Veste en de direct daarnaast gelegen semi-zelfstandige woningen in Amsterdam Nieuw-West.

In totaal 12 cliënten en medewerkers hebben een glucosemeting gedaan met een apparaatje dat voor individueel gebruik bedoeld was, en niet voor gebruik door meerdere personen. Hierdoor is een zeer klein risico ontstaan op besmetting met hepatitis B, C of hiv.
Het gaat hierbij niet om de gebruikte naaldjes, die worden per gebruiker vernieuwd, maar om bloed dat mogelijk op het apparaat zelf is achtergebleven. De glucosemeters worden gebruikt ter controle op diabetes.

Het is bekend welke mensen op de Veste van het apparaat gebruik gemaakt hebben. Zij worden uitgenodigd om hun bloed te laten testen. De Veste en de woningen ernaast zijn de enige locaties van HVO-Querido waarop individuele glucosemeters voor meerdere mensen zijn gebruikt. HVO-Querido zal hiervan melding maken bij de GGD Amsterdam.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *