Gezinnen

Omslagwoningen voor gezinnen op Zeeburgereiland

Wooncorporatie de Alliantie stelt eind augustus in het pand De Finish op Zeeburgereiland 15 woningen voor gezinnen gespikkeld (gemengd en verspreid) beschikbaar aan HVO-Querido.

Verschillende groepen huurders

De Finish bevat 54 woningen op zes etages voor bewoners met en zonder zorgvraag:

  • 15 woningen voor HVO-Querido; wij begeleiden 15 omslag-gezinnen (1-2 ouder) met 1 of meer kinderen.
  • 4 woningen voor Paraat Zorg, die 12 justitiële jongeren via 24-uurs zorg begeleidt.
  • 34 woningen voor bewoners zonder zorgvraag.
  • 1 woning wordt een werk/spreekruimte van de Alliantie, HVO-Querido en Paraat Zorg, voor alle bewoners. Hierin werken de drie partijen met elkaar samen: zij zorgen met elkaar voor een prettige en leefbare woonomgeving voor alle huurders.

Ambulant team Gezinnen

De woningen voor gezinnen creëren ruimte voor doorstroom in onder meer Roggeveen en bij de noodopvang. De gezinnen zijn afkomstig van de wachtlijst actieve bemiddeling voor gezinnen en maken een volgende stap in hun wooncarrière. Zij worden begeleid door het Ambulant team Gezinnen van HVO-Querido.

Community builder

De Finish maakt voor een periode van één jaar gebruik van een community builder, die zorgt voor de verbinding tussen alle bewoners in het pand en de wijk vanuit de werk/spreekruimte in het pand en ruimten in de buurt. Belangrijk daarbij is dat de community builder het gesprek blijft voeren met het team van begeleiders over hoe zij de community-gedachte willen ondersteunen.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *