Nieuws

Nieuwe tijdelijke opvang ongedocumenteerden

Op 3 april heeft HVO-Querido een nieuwe tijdelijke opvang voor ongedocumenteerden geopend aan de Havenstraat, op de plek waar tot voor kort onze winteropvang was gevestigd.

De tijdelijke opvang met 150 plaatsen blijft open tot Amsterdam een nieuw gemeentebestuur heeft en het nieuwe vreemdelingenbeleid bekend is. Deze opvang sluit uiterlijk op 1 september 2018 omdat het huurcontract van het pand dan afloopt. De gemeente heeft HVO-Querido gevraagd om deze opvang tot die tijd uit te voeren.
Er is keihard gewerkt om de voorziening in orde te maken voor de nieuwe doelgroep.

Voor wie is deze tijdelijke opvang?

De tijdelijke opvang is voor ongedocumenteerde mensen, voornamelijk uitgeprocedeerde asielzoekers, die elders geen onderdak kunnen vinden. Deze mensen melden zich eerst bij het Vreemdelingenloket aan de Houtmankade, waar wordt bepaald welke mensen naar de bed, bad, broodvoorzieningen (BBB) gaan en wie naar de tijdelijke opvang.
Het is de verwachting dat er in het begin ongeveer 50 personen gebruik gaan maken van deze opvang, die naast onze BBB-voorzieningen Walborg en Schuitenhuisstraat is gekomen.

Een geïmproviseerd bordje aan het hek van de opvang Havenstraat

Wat houdt de opvang in?

De opvang opent om 16:00 uur en sluit om 9:00 uur ‘s ochtends. De mensen die er komen, krijgen een bed, een douche, een warme maaltijd en ontbijt. Ook hebben zij daar een vast aanspreekpunt die hen helpt om een langdurige oplossing te vinden, zoals terugkeer of legaal verblijf.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *