Nieuws

Nieuw: Passantenpension Anton Struik

Aan de Burgemeester Vening Meineszlaan in Amsterdam Nieuw-West heeft HVO-Querido een nieuwe voorziening geopend: Passantenpension Anton Struik.

Een passantenpension is een verblijf waar mensen die geen dak boven hun hoofd hebben, tijdelijk kunnen wonen.
Passantenpension Anton Struik is geen uitbreiding van de capaciteit. Het is ter vervanging van het passantenpension in het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat. Dat was van begin af aan als tijdelijke huisvesting bedoeld.

Passantenpension Anton Struik, het pand

Verhuizen

In Passantenpension Anton Struik is plaats voor 63 gasten. Ongeveer de helft van de kamers is nu bewoond, begin volgende week zullen ook de resterende gasten verhuizen van de Havenstraat naar de Burgemeester Vening Meineszlaan.

Passantenpension Anton Struik, de binnenplaats

Vooruitgang

Volgens ondersteunend begeleider Asha Braaksma zijn de cliënten er in het nieuwe onderkomen behoorlijk op vooruit gegaan. ‘Eén van de bewoners moest zelfs een beetje huilen toen hij zag hoe mooi en nieuw hier alles is. Hij komt dan ook van ver, om het zo te zeggen. Van de straat kwam hij in de winteropvang en vandaar via de Havenstraat hier.’
Asha houdt van tuinieren en gaat binnenkort samen met enkele bewoners de perken op de binnenplaats vullen met bloemen en planten.

Bewoonster Sandra met begeleider Asha

Rustig

Melvin is een van de gasten die net in het nieuwe pand is komen wonen. Hij is behoorlijk tevreden met zijn nieuwe behuizing. De Anton Struikbuurt is volgens hem een rustige en internationale buurt die meer op wonen is ingesteld dan de omgeving van het Haarlemmermeerstation waar het vorige pension zat. Hij deelt zijn unit met twee anderen. Er zijn ook units voor twee bewoners. Ieder heeft een eigen slaapkamer; de douche, wc en keuken worden samen gedeeld. Vooral het feit dat de gasten nu zelf kunnen koken wordt door hen erg gewaardeerd.

Melvin

Tijdelijk

HVO-Querido mag het pand aan de Burgemeester Vening Meineszlaan van woningcorporatie de Alliantie twee jaar als passantenpension gebruiken. In de tussentijd hopen de gemeente Amsterdam en HVO-Querido een permanente locatie voor de voorziening te vinden.

Meer weten?

Het nieuwe passantenpension ligt in de Anton Struikbuurt, vandaar de naam. Anton Struik was een Nederlandse verzetsstrijder die tijdens de Tweede Wereldoorlog is omgekomen.
Kijk hier voor meer informatie over deze locatie.

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *