Nieuws

Nieuw: Het Anker

Het Anker is de naam van de satellietwoningen van de Aak, een paar huizen verderop  aan dezelfde Akerwateringstraat. Deze woningen zijn bedoeld voor cliënten die toe zijn aan meer zelfstandigheid.

Het Anker biedt plaats aan elf cliënten. Zes appartementen zijn voor permanente bewoning, de andere vijf woningen zijn bestemd voor cliënten die op een wachtlijst staan en hier vast kunnen oefenen met zaken als koken, de woning schoon houden en  medicatie in eigen beheer.

Zelfstandig

Om voor de satellietwoningen in aanmerking te komen, moet men aan een aantal criteria voldoen. Zo moet je op een wachtlijst staan voor een vervolgtraject, een dagbesteding hebben en redelijk zelfstandig zijn. Cliënten van Het Anker die thuiszorg nodig hebben, kunnen gebruik maken van reguliere thuiszorg, maar ze kunnen ook een beroep doen op de thuiszorg van de Aak. Cliënten kunnen hun eigen huisarts kiezen of desgewenst gebruik maken van de GGD-arts op de Aak.

Huismeester

Eén van de cliënten is benoemd tot huismeester en er is een reservehuismeester om in te vallen. De taak van de huismeester is de omgeving schoon te houden en eventuele  ongeregeldheden te melden bij de woonbegeleiding.

Vrijheid

De bewoners van Het Anker ervaren het wonen tot nu toe als prettig. Met name de vrijheid om te komen en te gaan wanneer men wenst en hun eigen zaken te kunnen regelen oogsten waardering. Deze zelfstandigheid draagt bij aan een toenemend gevoel van eigenwaarde.

Op de foto hierboven het team van de Aak dat de bewoners in Het Anker begeleidt.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *