Nieuws

Netjes en eigenzinnig

Een portret van Bas van der Put, een ambulant bewoner van het Martien Schaaperhuis van HVO-Querido, door IJburg TV waar hij zelf ook af en toe werkt. Bas wordt sinds 2011 begeleid door HVO-Querido.

Bas noemt zichzelf gekscherend een ‘afgekeurde Rotterdammer,’ omdat hij opgegroeide in Zeeland. In het filmpje vertelt hij openhartig over zijn leven. Onder meer over zijn detentie, maar ook over de dingen die hij nu maakt en over zijn twee zoons. ‘Vroeger was ik zo, maar dat wil ik veranderen,’ probeert hij diverse instanties duidelijk te maken om het contact met zijn kinderen te verbeteren.

Een eigen huis

Soms valt het niet mee om met andere mensen samen in een huis te leven, vertelt Bas. ‘Ik ben zelf netjes en schoon,’ vertelt Bas, maar dat geldt niet voor iedereen in zijn tijdelijke thuis. Dat is een van de redenen dat hij hoopt op een eigen woning.

Eigenzinnig

Ook collega Rob Blokzijl, de persoonlijk begeleider van Bas, komt in beeld om te vertellen wat de begeleiding zoal inhoudt. Een van de dingen die Rob doet is ‘proberen dat ie zijn hoofd niet zo vol maakt.’ Volgens Bas zijn zowel Rob als hij eigenwijs en eigenzinnig. Dat schept een band tussen hulpverlener en klant.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *