Nieuws

Naar een eigen woning: de ervaringen gebundeld

Een gezellig gedekte tafel heette Rina Beers, beleidsmedewerker van de Federatie Opvang, welkom. Zij had gehoord van de ambulantseringsprojecten die HVO-Querido de afgelopen jaren heeft gedaan en wilde graag zelf horen hoe dat is verlopen.

Vol trots vertelden een aantal bewoners en de betrokken Discusmedewerkers hun ervaringen. Van de klanten uit Noordzijde en de Varikstraat die ervoor gekozen hebben naar een eigen woning te gaan, woont 90% daar nog steeds. Allen zijn blij dat ze deze stap hebben gemaakt. Een van de lastige dingen blijft dat je nu vaker alleen bent en dat eenzaamheid op de loer ligt.
Over de begeleiding tijdens en na de verhuizing zijn de bewoners zeer tevreden. Dat geldt ook voor de speciale aandacht die gegeven is om bewoners in een passende woning te plaatsen en te koppelen aan een begeleider wiens stijl bij hen past.

Boekje

Over de ambulantisering van Noordzijde is een boekje gemaakt met de blogs die op intranet zijn verschenen en heel veel foto’s van alle stappen in het proces: van de droomgesprekken tot de overhandiging van de sleutel. Rina en alle aanwezige bewoners mochten een exemplaar in ontvangst nemen. Daarna werd een glas (alcoholvrije-) bubbels geheven en genoten de aanwezigen van een heerlijke high tea.

Kijk hier voor het verslag van Rina Beers van dit bezoek op de site van de Federatie Opvang.

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *