Team Noord
Team Noord
Team Noord werkt voor Amsterdammers ouder dan 23 jaar die vanwege een periode van zware ontregeling begeleiding nodig hebben. Het zijn meestal mensen met een combinatie van psychosociale, psychiatrische, verslavings- en/of LVB ondersteuningsvragen of met een achtergrond van dak- en thuisloosheid of een forensische maatregel.
Over de begeleiding
Onze cliënten wonen zelfstandig of zijn in afwachting op een woning. Het doel van de begeleiding is bij te dragen aan het herstel van de cliënt.
De begeleiding is ambulant: we bezoeken onze cliënten thuis. Dat kan een groepswoning zijn of een zelfstandige woning. Die laatste kan op naam van HVO-Querido staan (de Omslagroute) of op naam van de cliënt.
Vanuit een integrale benadering kijken we naar de héle mens: het fysieke, het mentale en het sociale zijn verbonden. De begeleiding is krachtgericht, persoonlijk en gericht op deelname aan de maatschappij. We hebben aandacht voor alle leefgebieden. Daarnaast is de begeleiding aanvullend op wat de cliënt zélf kan regelen met zijn netwerk, de mogelijkheden van de sociale basis én het buurtteam.
We werken volgens
- de krachtprincipes
- het Housing First model
- de 10 werkafspraken Thuis in de Wijk.
Bij complexe problematiek maken wij actief contact en treden vasthoudend op. Er is veel aandacht voor het voorkomen en beperken van overlast. We ondersteunen met een creatieve aanpak en betrekken iedereen die een bijdrage kan leveren aan het herstel van de cliënt.
Afhankelijk van wat nodig is varieert begeleiding tussen dagelijks tot wekelijks contact.
Vervolgstap
Woont de cliënt via intermediaire verhuur van HVO-Querido en is de begeleiding succesvol verlopen, dan wordt het huurcontract ‘omgeklapt’ op naam van de cliënt. Heeft de cliënt nog begeleiding nodig, maar niet meer van een specialistische organisatie als HVO-Querido, dan dragen we de zorg over aan het buurtteam. Veel cliënten op onze groepswoningen stromen door naar de Omslagroute.
Community projecten
In Noord heeft HVO-Querido drie community projecten in de nieuwbouwwijken Overhoeks en Buiksloterham in samenwerking met de woningbouwcorporaties Ymere en de Alliantie. Community living is een woonconcept waarbij reguliere huurders en HVO-Querido huurders gemengd in één gebouw, vaak een nieuwbouwproject, (zelfstandig) wonen. Bewoners kiezen voor deze woonsituatie en staan open voor laagdrempelig contact met elkaar en hun omgeving. Met het bewust mixen van bewoners (ook wel ‘gespikkeld wonen’ genoemd) proberen HVO-Querido, Ymere en de Alliantie contact tussen doelgroepen te bevorderen en stigma en overlast voor te zijn.
Voor de bewoners die huren via HVO-Querido is het gespikkeld wonen daarnaast een nieuwe stap in hun ontwikkeling. De zelfstandigheid en netwerkmogelijkheden die bij het wonen komen kijken worden bewust ingezet voor hun herstel. Wanneer zij er klaar voor zijn, wordt het huurcontract op eigen naam gezet. Ook betekenen de nieuwe woningen voor veel mensen een enorme vooruitgang op de woon- en leefkwaliteit. De activiteiten om verbinding tussen bewoners te stimuleren worden ingezet door een community builder van HVO-Querido Team Noord.
Zorghub
HVO-Querido deelt deze locatie met Levvel, Levéo, Cordaan, iHub onderwijs & familiezorg, Arkin, ‘t Kabouterhuis, Leger des Heils, Boomerang Zorg, Stichting Ja! en Philadelphia.
Meer informatie over de locatie
Sorry, no records were found. Please adjust your search criteria and try again.
Sorry, unable to load the Maps API.