Walborg

Adres:
Walborg 2A, 1082 AM Amsterdam, Nederland
E: (06) 46 97 57 26

In Amsterdam verblijven al geruime tijd uitgeprocedeerde asielzoekers. De gemeenteraad en het College van B&W van Amsterdam hebben besloten voor uitgeprocedeerde asielzoekers tijdelijk een sobere avond- en nachtopvang te creëren totdat het kabinet een besluit heeft genomen over de wijze van opvang voor mensen zonder verblijfsstatus. In de volksmond wordt dit de bed, bad, broodopvang genoemd.
Met deze bed, bad en broodopvang wordt, aldus de gemeenteraad en het college in een brief aan omwonenden, ‘een humanitaire ondergrens gewaarborgd.’

Walborg

Ruim 60 personen zonder verblijfsstatus vinden nu tijdelijk onderdak in de voormalige kliniek van GGZ inGeest aan de Walborg 2a in Amsterdam Buitenveldert. Deze nachtopvang is zeven dagen per week geopend vanaf het einde van de middag tot de volgende ochtend. HVO-Querido verzorgt deze opvang.

Schuitenhuisstraat

Vanaf 15 december 2014 is een opvanglocatie voor maximaal 75 slaapplaatsen aangewezen in een voormalige school, en later een locatie van Cordaan, aan de Schuitenhuisstraat 9 in Osdorp. Ook hier verzorgt HVO-Querido de opvang.

Contactpersoon

teammanager
Conrad Kockert