Schuitenhuisstraat

Adres:
Schuitenhuisstraat 9, 1069 WK Amsterdam, Nederland
E: (06) 11 53 25 02

In Amsterdam verblijven al geruime tijd uitgeprocedeerde asielzoekers. De gemeenteraad en het College van B&W van Amsterdam hebben besloten voor uitgeprocedeerde asielzoekers tijdelijk een sobere avond- en nachtopvang te creëren totdat het kabinet een besluit heeft genomen over de wijze van opvang voor mensen zonder verblijfsstatus.
Met deze bed, bad en broodopvang wordt, aldus de gemeenteraad en het college in een brief aan omwonenden, ‘een humanitaire ondergrens gewaarborgd.’

Schuitenhuisstraat

Vanaf 15 december 2014 is een opvanglocatie voor maximaal 75 slaapplaatsen aangewezen in een voormalige school, en later een locatie van Cordaan, aan de Schuitenhuisstraat 9 in Osdorp. Deze nachtopvang is zeven dagen per week geopend vanaf het einde van de middag tot de volgende ochtend. Team Passantenverblijf van HVO-Querido verzorgt deze opvang.

Walborg

Een aantal personen zonder verblijfsstatus heeft vanaf eind juni 2014 onderdak gekregen in een voormalige kliniek van GGZ inGeest aan de Walborg 2a in Buitenveldert. Als er in de Schuitenhuisstraat geen plaats meer is, kunnen hier uiteindelijk nog eens 60 mensen terecht. Ook hier verzorgt HVO-Querido (team Passantenverblijf) de opvang.

 

Contactpersoon

teammanager
Conrad Kockert