Samen Sterk Wonen Oost

Adres:
Bataviastraat 24-8, 1095 ET Amsterdam, Nederland
T: (020) 692 51 40
E: samensterkwonenoost@hvoquerido.nl

Het pas opgezette team van Samen Sterk Wonen Oost – sinds 2 januari 2020 – begeleidt een groep van 18 bewoners in de Soendastraat/Molukkenstraat. Dit project is samen met woningbouwvereniging de Alliantie en de gemeente Amsterdam tot stand gekomen.

Alle bewoners beschikken over een eigen driekamerwoning, verdeeld over het gehele woonblok van 130 woningen. Het team bestaat uit vijf persoonlijk begeleiders en een teammanager die elk een drie- of viertal bewoners begeleiden. De eerste twaalf bewoners zijn medio januari begonnen met het schilderen en inrichten van hun nieuwe woning en 5 maart is de groep compleet geworden met de laatste zes bewoners.

Ook is er beschikking over een gemeenschappelijke ruimte – die in samenspraak met de bewoners én hun naasten – is ingericht. Daar kan men koken, gezelschap spelletjes spelen, vergaderen of filmavonden organiseren. De naasten van de bewoners hebben in dit project een belangrijke rol, samen met hun en de begeleiders zorgen we ervoor dat dit een prettige woongroep gaat worden. Zo zijn alle bewoners betrokken en zitten ze samen met hun naasten in ‘werkgroepjes’ om zo de saamhorigheid te bevorderen. Met een nieuwsbrief brengen we iedereen op de hoogte van elkaar door middel van interviews, reistips, recepten maken, puzzels en dingen die er te doen zijn in de buurt.

HVO-Querido is hiermee een nieuw Samen Sterk Wonen team rijker en willen wij er met z’n allen voor zorgen dat dit project een groot succes wordt.

 

 

teammanager
Robbert Bernhard