Passantenpension Ruysdael

Adres:
Ruysdaelkade 225, 1072 AW Amsterdam, Nederland
T: (020) 675 81 06

Een passantenpension is een tijdelijke woonplek voor mensen die kortdurend geen woning hebben. Het gaat vooral om mensen die door financiële problemen hun huis zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door het verlies van hun baan of een scheiding. In het passantenpension kunnen zij maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren.

Tijdens deze periode kunnen zij in alle rust aan een oplossing voor hun problemen werken. De gasten die het nodig hebben, krijgen ondersteuning van contactpersonen. De meeste gasten zijn overdag naar hun werk of dagbesteding. De GGD bepaalt of mensen gebruik kunnen maken van het Passantenhotel. Het team van het Passantenhotel bepaalt of de gast kan doorstromen naar een passantenpension.

Voorbereiding op zelfstandig wonen

Passantenpension Ruysdael biedt vijftig plaatsen voor gasten die wachten op een zelfstandige reguliere vervolgplek. Men verblijft daar en is zelf verantwoordelijk voor zijn huishouden. Badkamers en wc’s worden gedeeld. De begeleiding is gericht op het voorbereiden naar zelfstandig wonen. Bij Ruysdael zijn dagelijks acht uur per dag (variërend in de dag- en avonduren) contactpersonen aanwezig. Zij begeleiden gasten bij hun vragen.
Net als in het Passantenhotel Boerhaave zijn gasten zelf verantwoordelijk voor hun vervolgtraject en worden ze op een dienstverlenende manier bejegend.

 

Contactpersoon

teammanager
Martine Sinkeldam