Passantenhotel Boerhaave

PassantenhotelPassantenhotel
Adres:
Tweede Boerhaavestraat 80, 1091 AR Amsterdam, Nederland
T: (020) 465 19 62

Passantenhotel Boerhaave is geen gewoon hotel. Het is een hotelachtige voorziening voor dakloze Amsterdammers. De nadruk ligt bij het Passantenhotel op dienstverlening en verwijzen. De medewerkers voeren gesprekken met de gasten in het hotel, waarbij de nadruk ligt op de toekomst van de gast. Indien noodzakelijk verwijzen medewerkers van HVO-Querido hotelgasten door naar hulp- of zorgverlening.

Het Passantenhotel is bedoeld voor daadwerkelijke daklozen die redelijk zelfstandig zijn en een bestendige band hebben met Amsterdam. Verder moeten gasten over voldoende geld beschikken om de overnachting vooruit te betalen.
Een verblijf in het Passantenhotel is van tijdelijke aard, de uiterlijke verblijfstermijn is zes maanden. Het is de bedoeling dat de gasten na een rustperiode zelf actief gaan zoeken naar een manier om elders te gaan wonen.

Reserveren

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de gratis reserveerlijn. Zij komen op een wachtlijst te staan en de volgorde op die lijst bepaalt wanneer iemand aan de beurt is. Wachtenden bellen één keer per week om te laten weten nog altijd een plek te willen. Zodra ze in de top 10 staan moeten ze iedere dag even bellen om te kijken of er al een plek vrij is.

De medewerkers van de reserveerlijn leggen de procedure uit en kunnen toekomstige gasten vertellen op welke plek zij staan, zodat ze weten waar ze aan toe zijn. De reserveerlijn is 7 dagen per week open van 11:00 tot 12:00 uur en is te bereiken via het gratis nummer 0800-0415.

Capaciteit

Het Passantenhotel biedt plaats aan zestig personen, zowel mannen als vrouwen. Daarnaast beschikt het hotel over extra plaatsen in de vorm van vier passantenpensions: Ruysdael, Batjan, Nassau en Anton Struik.

 

Contactpersoon

teammanager
Martine Sinkeldam