Passantenpension De Nassau

Passantenhotel De NassauPassantenhotel De Nassau
Adres:
Eerste Nassaustraat 30A, 1052 BH Amsterdam, Nederland
T: (020) 486 48 55

Een passantenpension is een tijdelijke woonplek voor mensen die kortdurend geen woning hebben. Het gaat vooral om mensen die door financiële problemen hun huis zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door het verlies van hun baan of een scheiding. In het passantenpension kunnen zij maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren.

Tijdens deze periode kunnen zij in alle rust aan een oplossing voor hun problemen werken. De gasten die het nodig hebben, krijgen ondersteuning van contactpersonen. De meeste gasten zijn overdag naar hun werk of dagbesteding. De GGD bepaalt of mensen gebruik kunnen maken van het Passantenhotel. Het team van het Passantenhotel bepaalt of de gast kan doorstromen naar een passantenpension.

De Nassau biedt veertien plaatsen voor gasten die wachten op een zelfstandige reguliere vervolgplek. Gasten zijn zelf verantwoordelijk voor hun huishouden. De begeleiding is gericht op het voorbereiden naar zelfstandig wonen. Op De Nassau is zijn dagelijks vier uur per dag (variërend in de dag- en avonduren) begeleiders aanwezig. Zij begeleiden gasten bij hun vragen.
Net als in het Passantenhotel Boerhaave zijn gasten zelf verantwoordelijk voor hun vervolgtraject en worden ze op een dienstverlenende manier bejegend.

 

 

 

Contactpersoon

teammanager
Martine Sinkeldam