Judith van Swethuis

Adres:
Peelstraat 85, 1079 RN Amsterdam, Nederland
T: (020) 517 05 17

Het Judith van Swethuis biedt mensen met een psychiatrische beperking een veilige woonomgeving waarin zij de ruimte krijgen om zo zelfstandig mogelijk te leven en waarin respect voor de eigenheid van het individu met zijn beperkingen en mogelijkheden, centraal staat.

De voorziening heeft 55 eenpersoonsappartementen alle voorzien van eigen sanitair. Verder heeft het Judith van Swethuis tien satellietwoningen in de nabije omgeving. De woonafdelingen zijn onderverdeeld in groepen van 13 of 14 bewoners. De groepen beschikken over twee gezamenlijke huiskamers en een keuken annex eetkamer. De begeleiding is 24 uur per dag aanwezig.

De bewoners van het Judith van Swethuis kunnen begeleiding en ondersteuning krijgen bij het op orde houden van hun appartement, bij hun dagelijkse verzorging en enige lichte verpleging behoort tot de mogelijkheden. De maaltijden worden naar wens door de bewoners zelf bereid in kookgroepen of betrokken van het huis.
Iedere bewoner krijgt een persoonlijk begeleider met wie hij of zij aan de hand van de Krachtgerichte Basis Methodiek doelen stelt op het gebied van dagbesteding, sociale ontplooiing en persoonlijke ontwikkeling.

Het Judith van Swethuis werkt nauw samen met het activiteitencentrum de Miranda dat zich in hetzelfde gebouw bevindt. Bewoners  kunnen In overleg met de begeleiders van dit activiteitencentrum zoeken  naar dagbesteding op maat. Verder worden de bewoners ook begeleid in het vinden van activiteiten buiten het Judith van Swethuis zoals op zorgboerderijen en in andere werkprojecten.

Een ambulant team van GGZ-Ingeest bezoekt wekelijks het Judith van Swethuis en op afroep kunnen bewoners bij de SPV’ers terecht met vragen over hun behandeling.

Bijzonder gebouw

Het huis is genoemd naar dr. Judith van Swet (1909-1988), een van de eerste vrouwelijke sociaal psychiaters in ons land en van 1969 tot 1980 werkzaam bij de Queridostichting.

Gebouw De Miranda is ontworpen door Bruno Albert. Vanaf de tweede verdieping zijn er grote particuliere woningen. Onderin, afgedekt door een grote rand, is de beschermende woonvorm.

 

Contactpersoon

teammanager
Evert Bod