Passantenpension Havenstraat

Adres:
Havenstraat 6, 1075 PR Amsterdam, Nederland
T: (06) 15 20 86 99

HVO-Querido richt het voormalige Huis van Bewaring aan de Havenstraat 6 tijdelijk in als passantenpension met 127 kamers. Dit passantenpension is open van half april 2017 tot september 2018.

Een passantenpension is een hotelachtige voorziening waar zelfredzame, dakloze mensen voor maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren en in alle rust aan een oplossing voor hun situatie van dakloosheid werken. Het gaat om mensen zonder zorgindicatie, die om uiteenlopende redenen tijdelijk geen woning hebben.
De gasten van het passantenpension hebben een binding met Amsterdam en beschikken  over een inkomen om de huur te betalen. In Amsterdam zijn op drie andere locaties vergelijkbare voorzieningen. In de buurt van deze voorzieningen is geen sprake van overlast en bestaat er goed contact met de buurt.

Hoe werkt het passantenpension?

Dakloze mensen die een kamer willen huren in het passantenpension worden door de GGD gescreend om te bepalen of zij voldoende zelfredzaam zijn. Gasten die worden toegelaten tot het passantenpension krijgen een eigen kamer en kunnen het pand in en uit wanneer zij willen. Overdag hebben de gasten dagbesteding of werk. Er is 24 uur per dag begeleiding aanwezig, die zowel vragen van gasten als van omwonenden kan beantwoorden.

Wat gebeurt er daarna met het pand?

Na de bestemming als passantenpension gaat de British School of Amsterdam het pand aan de Havenstraat in het najaar van 2018 verbouwen om het gebouw in 2020 betrekken. Tot die tijd geven zij het pand graag een sociale bestemming.

Kijk hier voor meer informatie.

temmanager

Conrad Köckert