Discus Discusstraat

Adres:
Discusstraat 15, 1076 VK Amsterdam, Nederland
T: (020) 305 49 00

Discus is een jonge en snel groeiende voorziening van HVO-Querido. Discus verhuurt woningen aan dak- en thuislozen in combinatie met ondersteuning in wonen en leven.De maatschappelijke ondersteuning is gericht op het behouden van de woning en van daaruit werken aan psychische en maatschappelijke rehabilitatie. Discus Amsterdam is gebaseerd op het Amerikaanse model ‘housing first’. De inspiratie hiervoor vormt de werkwijze van het project Pathways to Housing uit New York.

Momenteel heeft Discus circa 190 cliënten. De cliënten hebben allemaal een achtergrond van psychiatrie en verslaving en hebben vaak jaren op straat gezworven. Discus Amsterdam werkt nauw samen met woningbouwcorporaties en de GGZ instellingen Arkin en Ingeest. Discus werkt op dit moment in vier teams en vanuit drie verschillende locaties (Discusstraat, Mauritskade en Johan Huizingalaan).

Voor alle vier teams zoeken we woonbegeleiders, mensen die willen vernieuwen en het een uitdaging vinden om in een groeiende en lerende organisatie hun steentje bij te dragen.

Contactpersonen

teammanagers
Wessel de Vries
Martin Kok