Centrum De Tour

Adres:
Delflandlaan 220, 1062 EB Amsterdam, Nederland
T: (020) 614 20 19

De Tour is een centrum voor mensen met psychiatrische en/of psychosociale problemen die graag iets in het dagelijks leven willen doen en andere mensen willen ontmoeten. Je kunt vrijwilligerswerk doen in diverse (leerwerk)projecten. Ook kun je binnen lopen voor een kopje koffie, een lekkere lunch of maaltijd, computercursus doen, creatief bezig zijn of mee doen met recreatieve activiteiten waar je anderen kunt ontmoeten.

Bij Centrum De Tour werken we met elkaar vanuit het principe van samensturing. Deelnemers en begeleiders draaien samen het centrum. Waar mogelijk werkt men geheel zelfstandig en vanuit eigen kracht. Waar nodig bieden de begeleiders ondersteuning. Er is een team dat bestaat uit begeleiders en deelnemers. Samen bespreken we wekelijks de dagelijkse gang van zaken op het gebied van organisatie en beleid.


Kijk hier voor alle activiteiten van De Tour op de website Je kunt meer.

Samensturing

Wat is de meerwaarde van samensturing? Een paar voordelen: deelnemers zijn actief en er wordt een beroep gedaan op de unieke individuele talenten die mensen in huis hebben. Bezoekers zetten hun cliëntervaring in bij de opvang van elkaar en daarnaast bieden de begeleiders een luisterend oor en ondersteuning waar men dat nodig heeft en om een gevoel van veiligheid te bewaken. Door samensturing wordt gestreefd naar openheid, inspraak en wederzijdse betrokkenheid. We proberen vanuit gelijkwaardigheid met elkaar te werken.

Belang van dagbesteding

Er wordt wel eens makkelijk aan voorbij gegaan maar een zinvolle dagbesteding is een belangrijk deel van ieders dagelijkse leven: werk, hobby’s, studie zijn allemaal vormen van dagbesteding. Ga voor uzelf maar eens na: hoe zou uw dag er uit zien zonder enige dagbesteding en hoe zou u zich voelen? Met iets zinvols om handen maak je deel uit van de samenleving, je betekent iets, je kunt jezelf ontwikkelen en dat is goed voor je gevoel van eigenwaarde.

Mogelijkheden

Deelnemers van De Tour bepalen zelf wat zij graag doen. Er zijn bij ons veel verschillende mogelijkheden om uzelf te ontwikkelen:

  • Bijvoorbeeld in onze horecaprojecten Kook-Inn, Simpel en Lekker en de bar
  • Bij de Kunstuitleen
  • Bij de receptie en administratie
  • Bij ons meubelopknapproject
  • Bij de boodschappendienst
  • Bij de Dienstenwinkel
  • Bij het Moesbakkenproject
  • Bij de computercursus

Daarnaast kunt u creatief aan de slag met tekenen, schilderen en fotografie of met het maken van Tiffany en glas-in-lood. U kunt tuinieren, kleding maken We wandelen, kijken films, er is eens per maand bingo en we maken regelmatig uitstapjes.

 

 

Contactpersoon

teammanager
Nils Terpstra