Passantenpension Batjan

Adres:
Batjanstraat 94, 1094 TX Amsterdam, Nederland
T: (020) 219 51 92 / (06) 15 20 86 99

Een passantenpension is een tijdelijke woonplek voor mensen die kortdurend geen woning hebben. Het gaat vooral om mensen die door financiële problemen hun huis zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door het verlies van hun baan of een scheiding. In het passantenpension kunnen zij maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren.

Tijdens deze periode kunnen zij in alle rust aan een oplossing voor hun problemen werken. De gasten die het nodig hebben, krijgen ondersteuning van contactpersonen. De meeste gasten zijn overdag naar hun werk of dagbesteding. De GGD bepaalt of mensen gebruik kunnen maken van het Passantenhotel. Het team van het Passantenhotel bepaalt of de gast kan doorstromen naar een passantenpension.

Passantenpension Batjan biedt 47 plaatsen voor gasten die wachten op een zelfstandige reguliere vervolgplek. Men verblijft daar en is zelf verantwoordelijk voor zijn huishouden. De begeleiding is gericht op het voorbereiden naar zelfstandig wonen. Bij Batjan zijn dagelijks acht uur per dag (variërend in de dag- en avonduren) contactpersonen aanwezig. Zij begeleiden gasten bij hun vragen.
Net als in het Passantenhotel Boerhaave zijn gasten zelf verantwoordelijk voor hun vervolgtraject en worden ze op een dienstverlenende manier bejegend.

 

 

Batjan, voorzijde

 

 

teammanager
Martine Sinkeldam