At Home

Adres:
Johan Huizingalaan 126, 1065 JE Amsterdam, Nederland
T: (020) 346 89 20

At Home (voorheen het Ambulant  team Psychosociaal) is een team van betrokken professionals die geloven in een (t)huis voor iedereen.
Iedere begeleider gelooft in de potentie en kracht van de klant. We zien herstellen als een persoonlijk leerproces. Iedereen mag wonen op zijn of haar eigen manier binnen de kaders van Housing First en de 10 werkafspraken.
We werken krachtgericht en doen wat nodig is om de klant zo zelfstandig mogelijk te laten wonen.
Ons team begeleidt klanten in heel Amsterdam. We hebben een divers team met verschillende kwaliteiten karakters levensverhalen profielen en perspectieven en zijn betrokken naar onze klanten.

Wat bieden wij?

At Home ondersteunt mensen die praktische zorg en begeleiding nodig hebben bij het wonen in een eigen leefomgeving en woning volgens de Housing First methodiek. Dit betekent dat wij klanten zo snel mogelijk plaatsen in een sociale huurwoning. Deze woning staat op naam van de organisatie en zal, als klanten hier aan toe zijn, en na minimaal een jaar wonen, in overleg met de betrokken partijen worden overgeschreven op hun naam. Daarbij hanteren wij drie criteria: geen overlast veroorzaken, begeleidbaar opstellen en de huur betalen.

Voor wie?

Onze cliënten worden gekenmerkt als mensen die (tijdelijk of blijvend) een psychosociale of psychiatrische kwetsbaarheid ervaren waardoor zij (tijdelijk) niet in staat zijn zonder begeleiding alles in goede banen te leiden. Tevens heeft het merendeel van onze cliënten bij aanvang van het begeleidingstraject geen eigen vaste woonomgeving.
De leeftijd is vanaf 23 jaar. ​

Wijkkantoren

At Home is actief in heel Amsterdam en werkt vanuit verschillende wijkkantoren.

  • Wijkkantoor Nieuw-West, Johan Huizingalaan 126, 1065 JE Amsterdam
  • Wijkkantoor​ Zuid, Lizzy Ansinghstraat 163, 1072 RG Amsterdam
  • Wijkkantoor Oost, Robert Kochplantsoen 35, 1097 GG Amsterdam
  • ​Wijkkantoor Baarsjes, Baarsjesweg 258, 1058 AC Amsterdam
  • Wijkkantoor Kropaarstraat, Kropaarstraat 14, 1032 LA Amsterdam

 

Contactpersoon

teammanagers
Sabine ter Mors
Fay Benzoni