Passantenpension Anton Struik

Adres:
Burgemeester Vening Meineszlaan 234-292, 1063 BE Amsterdam
T: (06) 11 83 69 42

Een passantenpension is een tijdelijke woonplek voor mensen die kortdurend geen woning hebben. Het gaat vooral om mensen die door financiële problemen hun huis zijn kwijtgeraakt, bijvoorbeeld door het verlies van hun baan of een scheiding. In het passantenpension kunnen zij maximaal zes maanden een gemeubileerde kamer huren.

Tijdens deze periode kunnen zij in alle rust aan een oplossing voor hun problemen werken. De gasten die het nodig hebben, krijgen ondersteuning van contactpersonen. De meeste gasten zijn overdag naar hun werk of dagbesteding. De GGD bepaalt of mensen gebruik kunnen maken van het Passantenhotel. Het team van het Passantenhotel bepaalt of de gast kan doorstromen naar een passantenpension.

Hoe lang blijft het passantenpension?​

Dit passantenpension is tijdelijk. We verwachten dat de woningen ongeveer twee jaar als passantenpension in gebruik zijn. Voor de jaren erna werkt de gemeente samen met HVO-Querido aan een vaste locatie in Amsterdam.
Het nieuwe passantenpension ligt in de Anton Struikbuurt, vandaar de naam. Anton Struik was een Nederlandse verzetsstrijder tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Passantenpension Anton Struik biedt 63 plaatsen voor gasten die wachten op een zelfstandige reguliere vervolgplek. Men verblijft daar en is zelf verantwoordelijk voor zijn huishouden. De begeleiding is gericht op het voorbereiden naar zelfstandig wonen. Bij Anton Struik zijn dagelijks acht uur per dag (variërend in de dag- en avonduren) contactpersonen aanwezig. Zij begeleiden gasten bij hun vragen.
Net als in het Passantenhotel Boerhaave zijn gasten zelf verantwoordelijk voor hun vervolgtraject en worden ze op een dienstverlenende manier bejegend.

 

teammanager
Martine Sinkeldam