Nieuws

Let there be light

Afgelopen donderdag 16 januari zijn drie cliënten samen met twee begeleiders van de voorziening Robert Koch Wonen van HVO-Querido naar het Amsterdam Light Festival geweest.

Een verslag van activiteitenbegeleider Chris Vonk – Een bezoek aan dit festival wordt via de Stadspas met korting aangeboden. Om kwart voor acht ’s avonds stapten we op een rondvaartboot vanaf het Centraal Station bij café Loetje. De boot voer over de Amstel en liet ons onderweg verschillende lichtkunstwerken zien van onder meer Sergey Kim, Masamichi Shimada, Har Hollands, UxU Studio, 72andSunny Creative Collective, Lucy McDonnell, Laila Azra, Republic of Amsterdam, Radio & Nomad Tinker House, Wilhelmus Vlug, Krijn de Koning, Gabriel Lester, Ben Zamora, EON SLD, Martin Ersted en Karolina Howorko.

Genieten

Ook voeren we achter Artis langs en kwamen we uit bij het Scheepvaartmuseum. Bij Artis hadden de kunstenaars verlichte ogen gemaakt met een timer: een spectaculair effect. De kunstwerken op het water in het donker waren zeer imposant, uniek en er hing een goede sfeer. De schipper die ons rondvoer wist veel te vertellen over de kunstwerken en ook over de geschiedenis van Amsterdam.
De cliënten hebben erg genoten en de terugreis verliep voorspoedig. Wij zijn alweer druk in de weer om te kijken welk evenement we de volgende keer kunnen bezoeken met de Stadspas. Het Amsterdam Light Festival is in ieder geval een aanrader.

 

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *