Nieuws

Kwartiermaken door HVO-Querido

Volgens Van Dale is een kwartiermaker iemand die belast is met de voorbereiding van een onderneming, een wegbereider, een voorloper. De ‘onderneming’ is hier een gastvrije, inclusieve samenleving voor mensen die met uitsluiting te maken hebben. Dat kan in Amsterdam, Diemen of Haarlem zijn, maar ook in een omgeving waarin HVO-Querido nog niet werkt.

Deze omschrijving sluit goed aan bij de kernboodschap van HVO-Querido. We kunnen immers bogen op 115 jaar ervaring waarin we expertise hebben opgebouwd met zeer uiteenlopende doelgroepen en methodes. Die expertise willen we graag beschikbaar stellen in nieuwe werkgebieden.

Wat kan, werkt en inspireert

HVO-Querido heeft een afgewogen benadering. We verkennen eerst wat de maatschappelijke vraagstukken zijn en welke bestaande krachten we daarbij kunnen benutten. Samenwerking en communicatie maken meer mogelijk: we gaan actief op zoek naar andere partijen die een bijdrage kunnen leveren aan de zorg. De aandacht in onze aanpak ligt op wat kan, werkt en wat inspireert.
We werken aan de vernieuwing van ons vak en hebben dankzij onze activiteiten in meerdere regio’s voldoende innovatiekracht in huis.

Lisette Orth. kwartiermaker

Hoe wordt het kwartiermaken ingevuld?

Als kwartiermaker analyseren we hoe we onze expertise kunnen aanbieden aan nieuwe opdrachtgevers in nieuwe regio’s, bouwen we netwerkcontacten op en onderzoeken we welke marketingaanpak daarbij past.
Het doel van een kwartiermaker moet altijd zijn om breed te verkennen bij bijvoorbeeld de gemeente, de doelgroep zelf en bij andere partners die met de doelgroep samenwerken waar behoefte aan is. Dit kan een manier van wonen zijn zoals een 24-uurslocatie of juist individueel wonen met ambulante ondersteuning. Het kan ook betekenen dat er behoefte is aan een nieuw product, een nieuwe aanpak om de cliënt te ondersteunen of om een samenwerking aan te gaan die kan leiden tot een nieuw concept.

Hoe kunnen we de handen ineen slaan?

Bent u een samenwerkingspartner van HVO-Querido? Werkt u bij de gemeente maar mist u nog inhoudelijke kennis over verschillende doelgroepen en/of producten?
Maakt u gebruik van bepaalde zorg of bent u buurtbewoner en denkt u dat het beter of anders kan?
U weet als geen ander wat er speelt en waar de behoeften liggen van de cliënt, de gemeente en de buurt! Laat het mij weten zodat we hierover in contact komen. Mail naar Lisette Orth (lisette.orth@hvoquerido.nl). Alvast bedankt!

 

Reacties ( 0 )

    Geef een reactie

    Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met een *