Gezinnen

Kindvriendelijk wonen dankzij Kinderpostzegels

In juli van dit jaar zijn 25 gezinnen verhuisd van de Walborg, onze noodopvang voor gezinnen in Buitenveldert, naar de Westlander, een nieuwe locatie van HVO-Querido voor de opvang van gezinnen nabij de Westlandgracht.

De gezinnen zijn er behoorlijk op vooruitgegaan in de Westlander, met name op het gebied van privacy en woonomgeving. De woonunits zijn duurzaam, praktisch en kindvriendelijk ingericht. In tegenstelling tot de vorige situatie beschikken mensen in de nieuwe omgeving over een eigen wc, douche en keukenblok. Dit brengt meer rust voor de gezinnen daar het delen van deze voorzieningen in het verleden nog al eens tot onrust of onderlinge conflicten zorgde.

Een eigen huisje

Volgens Rakesh Mahabier, een van de trajecthouders van de Westlander, is er door deze rust veel meer ruimte om te focussen op wat belangrijk is. ‘Omdat er veel minder gedoe is, kun je echt werken aan de situatie van het gezin,’ aldus de hulpverlener.
Ook bewoners tonen zich tevreden in hun nieuwe accommodatie. ‘Zonder discussie,’ aldus mevrouw Saad, ‘hier is het echt veel beter. Eigen toilet, eigen douche, eigen keuken. Het is meer privé, het is gewoon een eigen huisje in het klein.’

Gezinsopvang Westlander

Efficiënt

De woonunits zijn zo goed en efficiënt mogelijk ingericht. Er kunnen een of twee volwassenen met kinderen wonen. In het multifunctionele ontwerp is bovendien rekening gehouden met kinderen van verschillende leeftijden.
De inrichting is mede mogelijk gemaakt door een genereuze bijdrage van Stichting Kinderpostzegels.

Binnenkort meer over de Westlander.