Je kunt meer bij De Tour

Bij De Tour, centrum voor ontmoeting en participatie van HVO-Querido, is er sinds kort een hoek voor Je kunt meer en Clip. De bedoeling is dat bezoekers van De Tour op de computer kunnen zoeken naar activiteiten die ze willen gaan doen.

Op woensdag van 10:00 uur tot 12:00 uur is er begeleiding door Dewi Mulder en vrijwilliger Peter Veeken. Deze begeleiding is tweeledig: eerst samen kijken wat de interesses en de sterke punten zijn, vervolgens meehelpen met het zoeken als de persoon in kwestie niet zo vaardig is met de computer of met de zoekmachine.

Jekuntmeer.nl is de site voor vraag en aanbod in passend werk, opleidingen en activiteiten op het gebeid van zorg en welzijn. Zie: www.jekuntmeer.nl.

Clip

Daarnaast werkt De Tour samen met het Clip, het Cliënteninformatiepunt. Cindy Gomes of Renée Brilleman van het Clip komen elke woensdagmiddag langs om vragen te beantwoorden op allerlei gebied, zolang het maar met de GGZ te maken heeft.

Het Clip is een informatiepunt op het gebied van de geestelijke gezondheidszorg voor cliënten, hulpverleners en de directe omgeving van cliënten. Zie www.clienteninformatiepunt.nl.

Op de foto zie je de opening door Betty Bergsma, projectleider van Stichting De Omslag waar Je kunt meer onder valt.